Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Delage D12: rijdend prototype

Geschreven door Frédéric Kevers op 10-05-2022

Delage beschikt nu over een rijdend prototype van de D12. De van een koetswerk voorziene Formule 1-wagen met 1.115 pk zal in Californië aan een Amerikaanse tournee beginnen om potentiële klanten te verleiden.

Delage, een naam die werd opgegraven van het kerkhof van prestigieuze merken uit het verleden, wil opnieuw een plaats opeisen in het hedendaagse autolandschap. De D12 is een F1-auto met plaats voor twee inzittenden (achter elkaar) die wordt aangedreven door een min of meer geëlektrificeerde V12-motor die tot 1.115 pk kan produceren. Na tests op het circuit van Magny-Cours zal de Franse hypercar aan een Amerikaanse tournee beginnen om te proberen het tiental Amerikaanse klanten te verleiden waarop de constructeur mikt.

>> Lees ook – Delage D12 is hybride hypercar met 1.000 pk

2023 Delage D12

GT of Club

De Delage D12 zal in twee versies worden aangeboden: GT en Club. In beide gevallen krijgt een atmosferische V12 met een cilinderinhoud van 7,6 liter en een vermogen van 1.004 pk elektrische ondersteuning. In de GT bedraagt het elektrisch vermogen 112 pk, voor een gecombineerd totaal van 1.115 pk, terwijl dat in de Club slechts 20 pk is (en dus 1.024 pk in totaal). Deze bescheiden bijdrage is vooral bedoeld voor gebruik bij het manoeuvreren in het verkeer of bij het achteruitrijden. Een belangrijk voordeel is dat deze ‘gedownsizede’ versie van de elektromotor het gewicht met 91 kg vermindert in vergelijking met de D12 GT. Wat de prestaties betreft, geeft Delage nog geen relevante informatie vrij, maar die zouden stratosferisch moeten zijn, zoals het dit soort raket op wielen betaamt. Het zal interessant zijn om te zien hoeveel downforce het erg bewerkte koetswerk kan genereren.

2023 Delage D12

Prijs en levering

De aangekondigde prijs bedraagt 2 miljoen euro en Delage zou slechts 30 exemplaren van de D12 produceren (GT en Club samen). Een tiental zal bestemd zijn voor de Amerikaanse markt. De Verenigde Staten vormen dus een belangrijke commerciële uitdaging voor Delage en rechtvaardigen de Amerikaanse tournee die met het D12-prototype auto in Californië is gestart. Delage is van plan om in de tweede helft van 2023 te beginnen met de levering aan zijn Amerikaanse klanten.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten