Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / DS met kleine elektrische SUV naar Parijs 2018

Geschreven door David Leclercq op 24-05-2018

DS bevestigt officieel de komst van een kleine SUV die de degens gaat kruisen met de Audi Q2. Het model wordt in oktober onthuld op het salon van Parijs en zal onmiddellijk in een elektrische variant verkrijgbaar zijn.

DS gaat dus een kleine SUV onthullen op het komende salon van Parijs, in oktober van dit jaar. Het model moet de concurrentie aangaan met de Audi Q2, maar zal van bij zijn lancering verkrijgbaar zijn in een zuiver elektrische variant. In 2019 komt hij op de markt.

450 kilometer rijbereik

De elektrische versie, die van bij de start beschikbaar zal zijn, zou een batterij krijgen van ongeveer 50 kWh en een theoretisch rijbereik bieden van zo’n 450 kilometer. Dat lijkt toch vrij weinig in een tijdperk waarin elektrische auto’s steeds vaker een dubbel zo groot rijbereik beloven. Het model staat op het compacte modulaire platform van PSA en is het tweede van 6 nieuwe modellen die we de komende 6 jaar mogen verwachten. Stéphane Le Guével zelf, de baas van de PSA-groep in het Verenigd Koninkrijk, heeft de komst van deze SUV voor het B-segment bevestigd en gaf aan dat het gamma op termijn 4 SUV’s zal omvatten.

Vervolg tot in 2021

Van de andere modellen die tegen 2021 komen, weten we al dat er een hybride en autonome auto tussen zit, terwijl het ook duidelijk is dat de kleine SUV de DS3 zal vervangen. “De markt van de kleine autootjes neigt steeds meer naar kleine SUV’s eerder dan naar driedeursmodellen. We moeten dus ons aanbod herwerken”, zo zei Le Guével.

Brede strategie

Hij bevestigde verder dat de grotere modellen zoals de DS7 Crossback een plug-in hybride variant krijgen, terwijl de kleinere elektrisch gaan rijden. Daarmee volgt DS de elektrische strategie van de hele PSA-groep: de Peugeot 3008 wordt een hybride terwijl de 208 een elektrische versie krijgt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten