Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Fiat Punto krijgt Braziliaanse roots

Verwachte lancering : 01-11-2018

Geschreven door Laurent Norro op 19-06-2017

Eind 2018 komt de opvolger van de Fiat Punto op de markt. Die zou afgeleid zijn van de Fiat Argo die in Brazilië wordt gebouwd, maar hij zou veel minder “low cost” worden dan die laatste.

Overzicht :

Eind volgend jaar maken we eindelijk kennis met de vervanger van de Fiat Punto. Volgens Autobild wordt deze nieuweling niet vanuit het niets bedacht. Het Duitse magazine is er namelijk van overtuigd dat de nieuwe Punto wordt gebaseerd op de Argo, maar dan wel in een stevig herwerkte en verbeterde versie om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de Europese klant.

Drie motoren

De Argo is vandaag te koop in Brazilië en binnenkort ook in Indië en ziet eruit als een iets kleinere Tipo vijfdeurs. Voor zijn aandrijving laat de constructeur de keuze tussen 3 benzinemotoren: een 1.0 (77 pk), een 1.3 (109 pk) en een 1.8 (139 pk). Die laatste wordt gecombineerd met een zestrapsautomaat. De 1.3 van zijn kant wordt met een manuele vijfversnellingsbak geleverd en kan als optie met een automaat met 5 verhoudingen worden besteld.

Euro-Argo

Om in Europa op de markt te kunnen komen, moet de Argo uiteraard wel een veiligheidsupdate krijgen. De structuur zou moeten worden aangepast om aan de Europese wetgeving te voldoen en uiteraard ook om een mooie score te halen bij de tests van het onafhankelijke instituut EuroNCAP. Bovendien zou de Argo in zijn “Euroversie” kunnen rekenen op meer veiligheidssystemen dan enkel ABS, ESP en een trekkrachtcontrole. Een dieselmotor mag in Europa ook niet ontbreken. Het zou ons ook niet verbazen dat de marketingjongens van Fiat hem met hun typische gevoel voor humor Punto dopen. Wedden?

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten