Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Nieuwe Fiat Punto: in 2018

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-08-2016

Fiat gaat in 2018 na een lange rustpauze een nieuwe Punto lanceren. Eerst voor Zuid-Amerika, dan pas voor Europa. De vijfdeurs zou ook een beetje moeten opklimmen in het gamma.

Overzicht :

Fiat breidt zijn gamma steeds meer uit met modellen die niet afgeleid zijn van de 500. Na de Tipo en de 124 Spider, zal het de beurt zijn aan de Punto. Het huidige model is een evolutie van de Grande Punto van 2005. Na meer dan tien jaar is het dus meer dan tijd voor Fiat om de stadsauto opnieuw te lanceren. En dat zal wellicht in 2018 zijn volgens de eerste informatie die circuleert op internet.

Zuid-Amerika en Europa

De nieuwe Fiat Punto zou begin 2018 zijn carrière moeten starten in Zuid-Amerika. In datzelfde jaar, enkele maanden later, zal de Punto er in Europa komen. Onder de motorkap van de vijfdeurs met vijf zitplaatsen van iets meer dan 4 meter, zouden we aandrijfgehelen op benzine, diesel en zelfs CNG moeten vinden. Zijn vermogen zou tussen 80 en 170 pk liggen en zelfs meer als Abarth er zich mee gaat moeien tegen 2020.

Technologie

De herlancering van de Punto zal ook de gelegenheid zijn voor de berline om een technologische update te ondergaan. Wellicht om zich beter te onderscheiden van de Tipo – ondanks zijn design dat er zeer dicht bij zou moeten aanleunen – zou de Punto recht hebben op meer comfortuitrustingen en multimediafunctionaliteiten. Op veiligheidsniveau gaat het om een compleet arsenaal met vermoeidheidsdetector, achteruitrijcamera, verkeersbordherkenning, enzovoort.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten