Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ford Fiesta: na de ST ook een RS?

Geschreven door David Leclercq op 22-05-2018

Werkt Ford aan een Fiesta RS? Het merk heeft op de voorstelling van de ST in elk geval laten uitschijnen dat een versie met nog meer vermogen niet ondenkbaar is.

Gaat het om een marketingzet of een oprechte aankondiging? We vragen ons in elk geval af of Ford al dan niet aan een toekomstige Fiesta RS werkt. Tot op heden was dit logo voorbehouden aan de Focus en moest de Fiesta zich tevredenstellen met het ST-logo, zodat hij het veld vrijliet aan rivaliserende merken.

Mogelijk

Maar op de persvoorstelling van de nieuwe Fiesta ST (200 pk) liet Ford doorschemeren dat het mogelijk is dat er op termijn een krachtiger versie komt. De baas van Ford Performance Europe verwees naar een meer performante variant die zou worden geïntroduceerd naast een andere, die dan weer een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling zou krijgen. Meer was niet nodig om iedereen over een Fiesta RS te doen dromen. Het is echter nog afwachten of de cententellers bij Ford het ermee eens zullen zijn, wat weinig waarschijnlijk lijkt gezien de huidige conjunctuur. Een scherpere of afgeslankte ST lijkt daarom meer geloofwaardig.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten