Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ford Focus RS500: voor binnenkort

Geschreven door David Leclercq op 23-06-2016

De populaire Ford Focus RS gaat er binnenkort in een krachtige RS500-versie komen, zoals we kunnen zien op deze spyshots.

Zoals we op de spyshots kunnen zien is Ford volop bezig met de ontwikkeling van de toekomstige Focus RS500, die de beperkte reeks van de Focus RS500 'Mk2' gaat opvolgen. Vanzelfsprekend kan het ontwikkelingsmodel rekenen op een zwarte livrei en luchtinlaten op de motorkap. Onder de motorkap verandert er daarentegen echter weinig. Zoals een ingenieur bij de voorstelling van de nieuwste RS  al liet weten zou de 2.3 Ecoboost zijn grenzen bereikt hebben met 350 pk.

Lichter

De Focus RS500 zou eerder de kaart van gewichtsbesparing trekken door meer gebruik te maken van aluminium en koolstof. Bepaalde bronnen spreken van een gewichtsverlies van 100 kilogram, wat niet slecht zou zijn gezien de Focus RS die wij konden testen evenwel 1.585 kilogram op de weegschaal zette... De gewichtsbesparing zou de  prestaties van de auto ten goede moeten komen, net als zijn rijgedrag bij lage snelheden, waarbij de vierwielaandrijving het soms wat moeilijk had om in actie te schieten (lees onze gedetailleerde test).



 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten