Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Gefacelifte Polestar 2 opnieuw als BST Edition

Geschreven door Kevin Kersemans op 21-03-2023

Van de gefacelifte Polestar 2 komt er opnieuw een BST Edition op basis van de 476 pk sterke topversie. Alleen zal de oplage deze keer iets gelimiteerder zijn, want in plaats van 270 stuks zullen er van de BST Edition 230 slechts... 230 exemplaren worden gebouwd.

Vorig jaar introduceerde Polestar de 2 BST Edition 270, een tot 270 exemplaren beperkte speciale editie van de 476 pk en 680 Nm sterke Polestar 2 Long Range Dual Motor Performance geïnspireerd op de sportversie die in 2021 zijn opwachting maakte op het Goodwood Festival of Speed. Een operatie die de Geely-dochter nu herhaalt met de faceliftversie van de 2. Alleen heet die nu Polestar 2 BST Edition 230 en wordt het aantal dus beperkt tot 230. Het vermogen van de Performance-versie verandert bij de facelift niet en bedraagt dus nog steeds 476 pk, goed voor een sprintje van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden.

De nieuwe Polestar 2 BST Edition 230 neemt de onderstelmodificaties over van de gelijknamige 270, te weten een met 25 mm verlaagde ophanging met speciale, in twee richtingen verstelbare Öhlins-schokdempers, 20% stijvere veerpootstangen en zwarte lichtmetalen velgen van 21 duim die geïnspireerd zijn op die van de exclusieve plug-inhybride coupé Polestar 1 en die geschoeid zijn met 245/35-banden.

LEES OOK ONZE BLOGTEST – Wat vind ik van de Polestar 2 Long Range Dual Motor Performance?

Opsmuk

Uiterlijk onderscheidt de door Polestar Engineered ontwikkelde 2 BST Edition 230 zich met zijn koetswerk in het exclusieve Nebula-groen of in Space-zwart. Binnenin zijn de stoelen overtrokken met MicroSuede-textiel en is het inzetstuk voor het stuurwiel gedeeltelijk van gerecycled Nubuck-textiel gemaakt. Ongeacht de gekozen buitenkleur kan het koetswerk als optie worden voorzien van een brede matzwarte streep in het midden met het cijfer 2 op de motorkap. De zogenaamde 'Smart Zone', het vlakke deel tussen de koplampen waarin verschillende sensoren en radars vervat zitten, is hier in het zwart uitgevoerd (tegenover in koetswerkkleur op de 'reguliere' faceliftversies). 

De Polestar 2 BST Edition 230 wordt enkel aangeboden op de Europese en Noord-Amerikaanse markt en kan uitsluitend online worden besteld, voor 84.900 euro (bijna 24.000 euro meer dus dan wat je voor een 'gewone' Polestar 2 Long Range Dual Motor Performance betaalt...). De leveringen zijn gepland voor het derde kwartaal van 2023.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten