Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Reeds razendsnelle Hyundai Ioniq 5 N nog sneller als eN1

Geschreven door Klaas Janssens op 02-04-2024

Bij de lancering van de nieuwe, redelijk indrukwekkende Hyundai Ioniq 5 N kondigde de Koreaanse constructeur een raceversie van de elektrische SUV aan. En nu weten we ook hoe die eN1-cupvariant eruit ziet. Best spectaculair, zo blijkt.

De Hyundai Ioniq 5 N heeft een diepe indruk achtergelaten. Niet alleen met zijn waanzinnige prestatiepotentieel, maar vooral met zijn techologische keuzes en plezierige rijdynamiek. Maar het kan nog straffer, want als eN1 toont de elektrische SUV zich zo mogelijk nog sneller. Het gaat om de beloofde cupversie waarmee Hyundai gaat racen.

LEES OOK Lees onze review van de indrukwekkende Hyundai Ioniq 5 N

Aan het elektrische aandrijfgeheel wordt nauwelijks geraakt. Ook als eN1 ontwikkelt de Hyundai Ioniq 5 N een piekvermogen van 650 pk voor een maximumkoppel van 770 Nm. En ook het accupakket is identiek gebleven, want de batterij van deze cupracer behoudt zijn capaciteit van 84 kWh.

Wat verandert er dan wel?

Lager gewicht

Het interieur van de eN1 wordt volledig gestript, wat er samen met lichtere materialen voor zorgt dat de competitieversie van de Hyundai Ioniq 5 N een heleboel kilo's verliest. Het gewicht zakt van 2.235 kilogram voor de straatversie naar 1.970 kilogram voor de cupracer. Uiteraard komt de eN1 met een aangepaste rolkooi en een speciaal sportstuur.

2024 Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup

Meer downforce

De Hyundai Ioniq 5 N komt sowieso met een aerodynamisch geoptimaliseerde bodykit, maar als eN1 zit de elektrische SUV nog wat dikker in de spoilers. Die koetswerkaanpassingen gaan niet alleen op zoek naar extra downforce, maar moeten het elektrische aandrijfgeheel ook gekoeld houden. Een speciaal elektronicabeheer voor zowel de elektromotoren als de batterij zorgt voor een optimale balans tussen prestaties en endurance.

2024 Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup

Kleinere velgen en slicks

Misschien wel het leukst zijn de velgen van de eN1, want de cupversie van de Hyundai Ioniq 5 N staat op opvallend kleine, in het wit gespoten 18-duimsvelgen. Ze contrasteren mooi met de opvallende sportoutfit van de elektrische SUV, die mooi aansluit bij de officiële kleuren waarin het WRC-fabrieksteam momenteel rijdt.

2024 Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup

Instelbare ophanging

De verschillende rijmodi waarmee de straatversie van de Hyundai Ioniq 5 N gezegend is, maken hier plaats voor een manueel verstelbare ophanging. Maar de virtuele versnellingsbak én het de digitaal gegenereerde soundtrack blijven wel op post.

2024 Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup

De Hyundai Ioniq 5 N eN1 komt een eerste keer in actie op 27 april 2024 tijdens het Hyundai N Festival op het circuit van Inje Speedium in Zuid-Korea.

Video Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup (2024)

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten