Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ineos Grenadier: spirituele Defender-opvolger klaar in 2020?

Verwachte lancering : 01-07-2020

Geschreven door Laurent Norro op 21-09-2017

Ineos Automotive werkt aan een opvolger van de Land Rover Defender. Hij zou in 2020 op de markt komen en wordt volgens de constructeur zelf “de beste 4x4 ter wereld”.

Dit nieuws is voor de aanhangers van de Land Rover Defender. Ineos Automotive brengt binnenkort een model op de markt dat een waardige opvolger moet zijn voor de rasechte terreinwagen, die in 1947 op de markt kwam en pas vorig jaar uit productie ging. Hij heeft zelfs al een naam. Jim Ratcliff, de grote baas van Ineos, heeft namelijk net gemeld dat de toekomstige offroader een viriele, militaire en Britse naam krijgt: Grenadier.

Moderne Defender

Van het model zelf weten we dat het in 2020 op de markt komt en dat hij overal in de wereld verkrijgbaar zal zijn. Net zoals de Defender rust hij op een ladderchassis en komt hij met verschillende wielbasissen en koetswerkafgeleiden. Onder de motorkap is volgens de grote baas van Ineos de keuze tussen diesel, benzine of hybride.

Made in England

Voor de productie zou Ineos Automotive een fabriek willen bouwen in het Verenigd Koninkrijk. Dat zou 675 tot 788 miljoen euro kosten. Een deel van dat bedrag komt van de Britse regering, op voorwaarde dat de constructeur minstens 7.000 banen creëert. Mocht de fabriek er echter niet komen, dan kan de Grenadier ook worden gemaakt bij Magna Steyr. Ineos noemt het model nu al “de beste 4x4 ter wereld”. Dirk Heilmann, de CEO van het bedrijf, zegt dat het bedrijf al een managementteam van de bovenste plank heeft aangeworven en dat het nog andere profielen wil aantrekken in de komende maanden. De vacatures zullen dan te vinden zijn op de website die aan dit project is gewijd.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten