Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Maserati Grecale ook als EV in 2023

Verwachte lancering : 01-03-2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 18-02-2022

De Maserati Grecale wordt op 22 maart officieel onthuld als benzine- en hybride versie. Maar de constructeur heeft ook al bevestigd dat er in 2023 een elektrische versie op de markt komt.

De Maserati Grecale heeft lang op zich laten wachten en de officiële lancering, aanvankelijk gepland voor november 2021, is uitgesteld tot 22 maart 2022 wegens een tekort aan elektronische chips. Het merk van de drietand zal dan de Grecale onthullen met zijn verbrandings- en hybride motoren. De Grecale heeft hoge verwachtingen en moet Maserati in staat stellen zijn verkoopvolumes op te voeren. De toekomstige ster van het gamma zou echter de 100% elektrische variant van deze SUV kunnen zijn, die in 2023 komt.

>> Lees ook - Maserati Grecale, wat weten we al?

800 V-architectuur

Met een lanceerdatum in 2023 kunnen we afleiden dat deze elektrische Grecale geen gebruik zal maken van een van de nieuwe Stellantis EV-platformen (STLA Medium of STLA Large) maar zal steunen op dezelfde technische basis als de verbrandings- en hybride versies, het Giorgio-platform, zij het met een grondige revisie.

>> Lees ook - De elektrische strategie van Stellantis

Om hoge prestaties te kunnen bieden, zou dit "hybride" platform (op basis van een platform voor verbrandingsmotoren) een 800 V-architectuur aannemen, zoals bijvoorbeeld de Porsche Taycan, Hyundai Ioniq 5 of Kia EV6. Dit ontwerp zou kortere oplaadtijden en een grotere efficiëntie mogelijk maken. Wat de elektromotoren betreft, zou de Grecale EV (een deel van) de aandrijflijn van de toekomstige elektrische MC20 overnemen. Natuurlijk krijgt deze emissieloze Grecale ook vierwielaandrijving. De concurrentie zal bestaan uit de elektrische Porsche Macan.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten