Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes-AMG CLE 53 nu ook beschikbaar als Cabriolet

Geschreven door Klaas Janssens op 07-05-2024

De Mercedes CLE Cabriolet is er nu ook als 53 AMG. Al kan je ook zeggen dat de Mercedes-AMG CLE 53 er nu is als Cabriolet, natuurlijk. Het 450 pk sterke eindresultaat is hoe dan ook hetzelfde.

Onlangs kon AutoGids testrijden met de Mercedes CLE Cabriolet en met de Mercedes-AMG CLE 53 Coupé. Nu wordt het open dak en de elegante lijn van die eerste gecombineerd met de agressieve aandrijflijn en de wilde bodykit van de tweede. Tussen de voorwielen ligt een mildhybride zes-in-lijn die een cilinderinhoud van 3 liter paart aan een piekvermogen van 450 pk en aan een maximumkoppel van 560 Nm.

2024 Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet

Die power wordt op alle vier de wielen gezet via de 4Matic-aandrijving, schakelen doe je met de even bekende AMG Speedshift-negentrapsautomaat. Net zoals de gesloten coupé sprint de Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 250 km/u - optioneel te verleggen naar 270 km/u. Om al dat potentieel daadwerkelijk te kunnen benutten, combineert de sportieve cabrio de adaptieve AMG Ride Control-ophanging met actieve vierwielsturing en met een flink toegenomen spoorbreedte (+5,8 cm voor- en 7,5 cm achteraan).

Aircap en Airscarf

Ook de Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet profiteert van comfortfeatures zoals de Aircap en de Airscarf. De Aircap combineert een deflector bovenop de voorruit met een windscherm dat tussen de twee achterste hoofdsteunen opduikt, zodat de luchtstroom weggehouden wordt van de inzittenden. Intussen zorgt de Airscarf voor warme lucht rond de schouders van de bestuurder en zijn passagier vooraan.

2024 Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet

Uiteraard laat het canvasdak van de nieuwe Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet zich automatisch openen en weer sluiten, een stripteasenummertje dat ongeveer twintig seconden in beslag neemt en dat ook lukt bij snelheden tot 60 km/u. Ook met gesloten dak blijft deze cabrio een streling voor het oog.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten