Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mini: alles zal veranderen vanaf 2023

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-11-2021

Tegen 2030 zal Mini 100% elektrisch zijn. Maar in de tussentijd zullen er nog steeds verbrandingsmotoren zijn, met name in 2023, met de nieuwe Mini Hatch. De constructeur staat voor een druk programma.

Mini heeft beelden vrijgegeven van een elektrisch prototype van de toekomstige Mini Hatch (3 deurs), een model dat in 2023 zal arriveren. De grote lijnen brengen geen revolutie, maar borduren voort op het ontwerp van het model sinds zijn wedergeboorte. Het nieuwe model zal echter ook nog bestaan met een benzinemotor. Die versie zal in het Verenigd Koninkrijk worden geassembleerd, terwijl de elektrische versie in China zal worden gebouwd.

Offensief in 2023

De nieuwe Countryman, die evenzeer in 2023 wordt verwacht, zal zelfs nog verkrijgbaar zijn met een dieselmotor, naast de benzineversie en de elektrische aandrijving. Het grote nieuws is echter dat hij in Duitsland zal worden geassembleerd. Tegelijkertijd zal een nieuw model, een elektrische cross-over, het gamma aanvullen. Deze nieuwe Mini zal worden geassembleerd in een nieuwe fabriek in China en zal waarschijnlijk de vijfdeurs-Mini vervangen. Bovendien zal enkele maanden na de lancering van de 3-deurs Hatch de iconische cabriovariant volgen.

2025, 2027 en 2030

In 2025 zal Mini zijn laatste ‘nieuwe’ model met een verbrandingsmotor introduceren. Het merk zal echter minstens tot 2030 verbrandingsmotoren in zijn gamma blijven aanbieden, waaronder diesel. De reden hiervoor is dat "voertuigen met een hoogefficiënte verbrandingsmotor nog steeds een ideale oplossing zijn voor doelgroepen en regio's waar de mobiliteitsbehoeften niet of nog niet worden vervuld door volledig elektrische aandrijfsystemen". Het merk verwacht dat de helft van zijn verkoop elektrisch zal zijn tegen 2027. De overschakeling op een volledig elektrische catalogus zal in 2030 plaatsvinden, inclusief de sportieve John Cooper Works (JCW).

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten