Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mini Cooper (2024): eerste info

Geschreven door Frédéric Kevers op 12-04-2023

Mini heeft de eerste beelden onthuld van de volgende generatie van zijn 3-deurs stadsauto. De volgende Mini Cooper wordt leverbaar als EV of met een benzinemotor en krijgt een strakker pak.

Zoals Mini onlangs aankondigde, zal de volgende generatie van de 'normale' driedeursvariant Mini Cooper gaan heten en in twee varianten bestaan: de ene met een verbrandingsmotor, die is afgeleid van het huidige model, en de andere volledig elektrisch, gebaseerd op een nieuw, specifiek platform. Maar beide zullen naar verwachting een gemeenschappelijk design hebben, dat wat strakker is dan dat van de huidige generatie.

2024 Mini Cooper SE

Vereenvoudigd

Qua stijl zal de nieuwe Mini Cooper onmiddellijk herkenbaar zijn als een echte Mini, met proporties die trouw blijven aan het model, erg korte overhangen, een verticale voorruit en een kenmerkend zwevend dak. De voorpartij omvat nog steeds ronde koplampen en de uit duizenden herkenbare ovale grille, waarvan bij de elektrische versies het bovenste deel vol is. Eén ding ontbreekt echter: chroom. De Britse constructeur zal geen chroomdetails meer aanbieden op de nieuwe Mini Cooper. De lichtsignatuur evolueert, met een ring rond de koplampen en twee kleine horizontale lijnen. Ook de korte, horizontale motorkap is nog altijd van de partij.

De flanken worden gladder en de achterste wielkasten zijn minder uitgesproken, maar het is duidelijk de achterkant die het meest verandert, met zijn driehoekige lichtblokken die uit grote pixels bestaan. Mini noemt het een "Spiderman"-effect… De achterlichten zijn met elkaar verbonden door een zwarte strip waarop de naam van het model is verwerkt. Ten slotte zijn de mistachterlichten voortaan rechthoekig en horizontaal aan beide zijden van de bumper. In het algemeen is de lijn van de nieuwe Mini Cooper strakker, vloeiender en waarschijnlijk aerodynamischer.

2024 Mini Cooper SE

Benzine of elektriciteit

Zoals al gezegd zal de volgende generatie Mini Cooper bestaan met een verbrandingsmotor of met een elektromotor. De eerste bouwt voort op een evolutie van het huidige platform en wordt in Duitsland geproduceerd, de EV staat op een nieuwe en specifieke architectuur die samen met Great Wall Motors is ontwikkeld en in China wordt geproduceerd. De benzineversies zullen naar verwachting drukgevoede drie- of viercilinders gebruiken voor de Cooper, Cooper S en Cooper JCW, terwijl er twee of drie elektrische varianten zijn gepland: Cooper E (183 pk), Cooper SE (218 pk) en een mogelijke elektrische Cooper JCW met meer dan 300 pk. Wat het interieur betreft, moeten we geen wonderen verwachten op het vlak van interieurruimte, maar de gebruikersinterface zal een volledige revisie ondergaan en een nieuwe digitale assistent met de naam Spike omvatten..

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten