Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mini viert zijn overwinning in de Rallye Monte Carlo van 1964

Verwachte lancering : 01-11-2020

Geschreven door Frédéric Kevers op 23-09-2020

Mini viert de eerste overwinning van het merk op de Rallye van Monte Carlo in 1964 met de speciale reeks Paddy Hopkirk Edition, met het nummer 37 op de flanken. Een editie die enkel te krijgen is op de Cooper S en JCW.

56 jaar geleden wist de Noord-Ierse rallypiloot Patrick 'Paddy' Hopkirk op 30-jarige leeftijd de Rallye van Monte Carlo te winnen, een toen al beroemde en sindsdien legendarische proef. Hij won achter het stuur van een rode Mini Cooper S met racenummer 37. De Britse constructeur kiest dit ietwat vreemde jubileum om hulde te brengen aan dit belangrijke moment in zijn geschiedenis.

Cosmetische details

Op technisch vlak veranderen de Mini Cooper S en John Cooper Works (JCW) niet, maar de Paddy Hopkirk Edition brengt verschillende esthetische kenmerken mee die exclusief zijn aan de speciale reeks. Met om te beginnen natuurlijk het nummer 37 dat op een opvallende wijze is aangebracht op de portieren van de Mini. Je kan hem enkel bestellen in het Chili Red met een wit dak en met zwarte 17-duims velgen of matzwarte 18-duimers. Verder zijn er nog hee lwat glanzend zwarte accenten te vinden: de grille, de onderste luchtinlaten, de Mini-logo's en ook de omlijsting van de lampen zijn allemaal verduisterd.

Een leuk detail: een witte streep loopt over de lengte van de motorkap, maar enkel aan de bestuurderszijde en met de handtekening van Paddy Hopkirk. Bovendien wordt de beroemde combinatie van de nummerplaat (33 EJB) van de winnende auto uit 1964 getoond op de witte streep dankzij een 3D-effect.

Binnenin dragen de dorpels de naam van de winnaar van de Rallye Monte Carlo 1964 en wordt zijn handtekening ook aangebracht op een decoratieve strip aan de passagierszijde. Uiteraard zijn er ook enkele exclusieve accessoires te krijgen voor de Paddy Hopkirk Edition, die je tegen meerprijs kan voorzien van een unieke configuratie. Dit eerbetoon kan je enkel krijgen op de 3- en 5-deurs-Mini's en is te koop vanaf 35.000 euro voor de Cooper S 3-deurs of 39.000 euro voor de Cooper JCW 3-deurs.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten