Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Mini bevestigt specs van de elektrische Cooper E en Cooper SE

Geschreven door Frédéric Kevers op 03-05-2023

De volgende generatie van de Mini krijgt twee elektrische varianten: de Cooper E en de Cooper SE. Intussen weten we ook de specificaties en het rijbereik.

De alweer vijfde, in de loop van 2024 verwachte generatie van de befaamde Britse stadsauto uit het BMW-tijdperk zal Mini Cooper heten en wordt aangeboden met zowel benzine- als elektromotoren. In dat laatste geval gaat het om twee varianten: de Mini Cooper E en de Mini Cooper SE.

Momenteel doorlopen deze elektrische modellen hun laatste ontwikkelingsfase, waarbij het typische kartgevoel waarvoor Mini staat gecombineerd wordt met het onmiddellijk beschikbare koppel van een elektrische motor.  

2024 Mini Cooper E & SE

Cooper E en Cooper SE

De nieuwe Mini Cooper krijgt twee elektrische varianten met specifieke afstellingen, maar rijplezier staat hoe dan ook bovenaan de ontwikkelingsagenda. Het levendige kartgevoel waarmee je Mini associeert, zou versterkt worden door het verlaagde zwaartepunt met het accupakket op een centrale plaats in de vloer en door het onmiddelijk beschikbare koppel van het elektrische aandrijfgeheel.

De Mini Cooper E krijgt een elektromotor van 135 kW/184 pk en een accupakket van 40,7 kWh, wat zich zou vertalen in een rijbereik van 300 kilometer op een acculading. De Mini Cooper SE heeft recht op 160 kW/218 pk en gebruikt een batterij met een capaciteit van 54,8 kWh om aan een rijbereik van 400 kilometer te geraken.

Er is ook sprake van een hardcore JCW-versie van de elektrische Mini Cooper, die door de grens van de 300 pk zou breken. 

2024 Mini Cooper E & SE

Mister popular?

Met 43.000 verkochte exemplaren in 2022 zou de in 2020 gelanceerde Mini Electric uitgegroeid zijn tot het populairste model in het gamma van de Britse constructeur. Anno 2023 is op wereldvlak naar verluidt één Mini op vijf geëlektrificeerd – alle modellen en zowel plug-inhybrides als volledig elektrisch – terwijl dat in België éé op drie is.

De stijl van de nieuwe Mini Cooper, die in 2024 wordt verwacht, zal trouw blijven aan de kernwaarden van het merk, maar met een volledig nieuwe lichtsignatuur. Ook zal hij beschikken over een nieuwe digitale assistent. Volgens Mini zal de elektrische Mini Cooper meer binnenruimte en een grotere koffer hebben. Wordt vervolgd!

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten