Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Peugeot 308 GTi: eerste ‘gestolen’ foto

Geschreven door Laurent Norro op 16-05-2017

Peugeot heeft zijn gefacelifte 308 al voorgesteld, maar nog niet in de GTi-versie. Dankzij een officiële, voortijdig uitgelekte foto, kunnen we ons nu toch al een beeld vormen van het model.

Overzicht :

Sommige constructeurs hebben echt altijd pech, zoals bijvoorbeeld Peugeot. Voor de tweede keer op rij is de constructeur namelijk geconfronteerd met een foto van zijn gefacelifte 308 op het internet voor het merk die zelf heeft verspreid. Deze keer gaat het om de GTi-versie van het model.

Weinig verrassingen

Op de foto zien we in elk geval dat wanneer het model over een paar weken officieel wordt onthuld, er weinig mensen verrast zullen zijn. Net zoals de andere gefacelifte 308’s blijven de evoluties erg beperkt. Toch bevestigt deze foto dat de constructeur de tweekleurige lak overneemt en dat het model dezelfde aanpassingen ondergaat als de ‘brave’ 308. Hij krijgt dus een lichtjes hertekende voorbumper, een Peugeot-logo dat van de motorkap naar het radiatorrooster verhuist en een rode lip vooraan.

Meer vermogen?

Uiteraard rijst de vraag of Peugeot nog wat extra vermogen uit zijn 1.6-turbomotor heeft weten te peuteren, die het vandaag tot 270 pk schopt. Zeker als je weet dat veel rivalen tegenwoordig motoren aanbieden die rond de 300 pk zitten. We denken dan uiteraard aan de Seat Leon Cupra, Honda Civic Type R en de binnenkort te verschijnen Renault Mégane RS. Laat ons dus hopen dat de pk-winst niet even timide is als de esthetische evolutie.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten