Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Polestar 2: +68 pk met OTA-update van 1000 euro - update

Geschreven door Yeelen Möller op 19-11-2021

Net als Tesla maakt Polestar zijn auto's krachtiger met een simpele software-update. Maar in tegenstelling tot Tesla moet je bij Polestar wel betalen voor het genoegen...

  • Update: Deze software-update is niet beschikbaar in België. De lokale wetgeving in België en Luxemburg volgt de richtlijnen van de Europese Unie en staat niet toe om het vermogen van een voertuig te wijzigen zonder de Europese typegoedkeuring (gelijkvormigheidsattest) van het voertuig te wijzigen. Daarom kan de software na aankoop niet aan het voertuig worden toegevoegd.

Voor wie nog twijfelt tussen de Polestar 2 (Long Range) Dual Motor en de Single Motor, heeft Polestar net een extra troef gegeven aan de krachtigere versie: nog meer kracht. Je kan namelijk de Performance-update krijgen, die het vermogen doet stijgen van 408 pk (300 kW) en 660 Nm naar 476 pk (350 kW) en 680 Nm. Ook eigenaars van bestaande modellen kunnen genieten van deze extra portie vermogen, die 3 tienden van de sprinttijd van 0 naar 100 km/u snoept, nu 4,4 seconden. De inspiratie voor deze upgrade komt van de experimentele sport-Polestar 2 vanop Goodwood.

Stickerset

Bovendien krijg je een stickerset opgestuurd als je het extra vermogen bestelt: eentje om het extra vermogen aan te duiden op de flanken (waar nu 300 kW vermeld staat) en een Polestar Engineered-sticker voor de grille. Daarnaast zouden de extra pk's geen invloed hebben op het rijbereik, toch zolang je ze niet aanspreekt. De keerzijde van al dit goede nieuws? Je moet 1.000 euro betalen voor de update, en het is enkel mogelijk op privéwagens. Leasewagens vallen dus uit de boot, een groot aandeel van de Polestars 2 op onze wegen dus.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten