Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Polestar gaat O2 in productie nemen

Verwachte lancering : 01-06-2026

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-08-2022

De kogel is door de kerk. Het gamma van Polestar krijgt een elektrische roadster. De 6 wordt rechtstreeks afgeleid van het O₂-concept en deelt zijn technische basis met de 5.

Vanaf 2026 kan je ook het dak van je Polestar halen voor een zondags potje bochten verslinden, want dan zet het merk zijn elektrische roadster in de aanbieding. Dat is altijd al de wens geweest van de baas Thomas Ingenlath, na de onthulling van het O₂-concept in maart 2022.

Nu volgt dus de definitieve bevestiging. Het model wordt gebouwd op basis van de sedan Polestar 5, verwacht voor 2024. Het wordt dus een sportief model dat ook een elektrisch noordnetwerk op 800 volt krijgt.

Top van 250 km/u

De roadster 6 zal zijn inzittenden trakteren op 650 kW (884 pk) en 900 Nm dankzij twee elektromotoren. Het merk beweert dat de 0 tot 100 km/u in een verschroeiende 3,2 seconden voorbij is, terwijl het model kan doorrazen tot een topsnelheid van 250 km/u. 

Bij de lancering hoort ook een gelimiteerde oplage van 500 genummerde exemplaren. Die worden net als de concept getooid met een 'Sky'-blauwe kleur, een licht lederen interieur en de Polestar O₂ 21-duimvelgen.

Polestar 6 LA Concept

UPDATE 31 08 2022

Polestar gaat niet alleen een productieversie afleiden van zijn conceptcar O2, het Chinees-Zweedse merk heeft op nauwelijks een week tijd al 500 exemplaren verkocht van de toekomstige Polestar 6 LA Concept (de exclusieve lanceringseditie van de Polestar 6). Gezien dat indrukwekkende succes zou Polestar normaal gezien de orderboekjes voor de 'gewone' versie van de 6 eind 2022 moeten openen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten