Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Renault Mégane R.S.: in 2017

Geschreven door David Leclercq op 10-02-2016

De R.S.-afgeleide van de nieuwe Renault Mégane zal er niet vóór 2017 komen. De Ford Focus RS en de Honda Civic Type R zullen dus alle tijd hebben om de markt te veroveren.

Tot nu toe hebben we nog geen nieuws over de volgende Mégane R.S., die in 2017 gelanceerd zou moeten worden, behalve de enkele schetsen die de ronde doen op het internet. We mogen veronderstellen dat Renault de huidige drukgevoede tweeliter zal inruilen voor een nieuwe generatie van aandrijfgehelen, wellicht met een kleinere cilinderinhoud, maar daarom niet minder krachtig. Zo verwachten we minimaal 280 of 300 pk, want dat zal nodig zijn om te kunnen rivaliseren met de Honda Civic Type R (310 pk) of de Fors Focus RS (350 pk).

Vierwielsturing?

Een van de grote verrassingen bij deze sportieve versie van de Mégane zal zijn overbrenging zijn, die – als de filosofie van de Clio gevolgd wordt – zich zal verlaten op een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling. Wat het rijgemak en de prestaties ten goede zou komen, als we de verantwoordelijken van Renault mogen geloven. Ook qua onderstel zou de Fransman kunnen verrassen, want terwijl de Focus RS gebruikmaakt van vierwielaandrijving en de Civic Type R van een sperdifferentieel (net als de Peugeot 308 GTi trouwens), zou deze Mégane R.S. wel eens de vierwielsturing van de GT-versies kunnen overnemen... Wordt vervolgd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten