Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Rolls-Royce Silent Shadow: de eerste elektrische?

Geschreven door Frédéric Kevers op 18-01-2021

Rolls-Royce zou zich willen storten op de markt voor elektrische voertuigen met een uniek model dat de naam Silent Shadow zou krijgen... een behoorlijke opgave.

Volgens onze conculega's bij Autocar zou het bekendste Britse luxemerk zijn elektrische avontuur moeten beginnen met een specifiek ontwikkeld model. Hoewel we initieel een elektrische versie van een huidig model hadden verwacht - met de Phantom als grootste kanshebber - lijkt het dat Rolls-Royce eerder de speciale toer wil opgaan... en zelfs op maat gemaakt, met inspiratie van het 103EX-conceptmodel uit 2016

Silent Shadow

Eind 2020 nam de BMW-groep al een patent op de naam Silent Shadow - een verwijzing naar de Silver Shadow, de meest verkochte Rolls-Royce uit de geschiedenis van het merk uit 1965 tot 1980. De naam laat geen twijfel mogelijk over het type aandrijflijn van het model. Deze 'stille schaduw' zou technologie van BMW gebruiken uit de elektrische SUV iX, zowel voor de aandrijflijn als voor de batterij.

Rolls-Royce zou van plan zijn een complete EV-familie te ontwikkelen met een nog verder gedreven personalisatie. De Silent Shadow zou ook zijn basis delen met de toekomstige i7 van BMW en daarbij rivalen Bentley en Mercedes-Maybach een stapje voor willen zijn. Door BMW-technologie te gebruiken zou Rolls-Royce willen besparen dankzij het schaalvoordeel, al zou de productie van de Silent Shadow wel naast die van de twee limousines van het merk en de Cullinan in Goodwood moeten gebeuren.

We weten nog niets over de prestaties van dit toekomstige elektrische model, maar volgens Autocar zouden er zowel versies met achterwielaandrijving als vierwielaandrijving worden ontwikkeld, terwijl de batterij meer dan 100 kWh aan capaciteit zou krijgen. Daarmee zou de autonomie meer dan 500 km moeten bedragen.

Eerste steen

De komst van de Silver Shadow naast het huidige gamma is natuurlijk de eerste stap in de creatie van een groter elektrisch aanbod van het merk, waarvan er ook een emissieloze Cullinan wordt verwacht tegen 2025. Een noodzakelijk plan om de elektrificatie van Bentley en Mercedes te kunnen beconcurreren, want ook van de EQS wordt er een Maybach-versie verwacht. Maar als de Silent Shadow een coupé zou worden zoals de conceptcar 103EX, zou hij weleens de plek van de Wraith kunnen innemen binnen het gamma, al blijft het daarover nog... stil bij Rolls-Royce.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten