Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / SsangYong Korando gaat elektrisch in zomer 2021

Geschreven door Frédéric Kevers op 15-06-2021

Met de Korando e-Motion begint SsangYong aan zijn elektrisch avontuur, terwijl er in 2022 nog een elektrische SUV komt met codenaam J100.

SsangYong schiet weer in actie en wil de vernieuwing van zijn gamma versnellen, met vooral aandacht voor elektrische modellen. Het eerste elektrische model wordt de Korando e-Motion, waarvan de productie al is begonnen in Korea. In 2022 wordt hij vergezeld door een middelgrote elektrische SUV met codenaam J100. Naast de elektrificatie van zijn modellen gaat SsangYong zich ook toespitsen op de rijhulpmiddelen aan boord. 

Korando e-Motion

De eerste stap in deze renaissance van het merk is de SsangYong Korando e-Motion, de eerste elektrische SUV van het merk die naar verwachting tegen augustus 2021 in Europa zal aankomen - op voorwaarde dat het tekort aan elektronische chips het proces niet te veel beïnvloedt. De Korando e-Motion heeft een elektromotor op de vooras met een maximaal vermogen van 190 pk, aangedreven door een 61,5 kWh grote batterij volgens onze collega's van AutoExpress.

Elektrisch gamma

Maar deze Korando e-Motion zal binnenkort vergezeld worden door een hele reeks elektrische modellen. SsangYong is van plan een middelgrote SUV te lanceren met de codenaam J100 (E100 voor Korando). Ook op de agenda, hoewel we niet weten of dat model zal worden verdeeld in Europa, is een elektrische pick-up die later zal worden uitgebracht. De J100 zal naar verwachting in 2022 op de markt komen.

>>> Prijzen en versies van de SsangYong Korando in België

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten