Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Suzuki: 5 elektrische modellen in 2030, waaronder de Jimny?

Verwachte lancering : 01-01-2026

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-01-2023

Een illustratie van Suzuki's geplande elektrische gamma toont vijf modellen tegen 2030: een kleine eenvolumer, een cross-overberline, twee SUV's en een 4x4 die verdacht veel wegheeft van een Jimny.

Overzicht :

Suzuki bereidt zijn elektrische transformatie voor met vijf modellen voor 2030. Het Japanse merk heeft hiervoor een investering van 32 miljard euro gepland. Het volledig elektrische aanbod blijft trouw aan de huidige producten van het merk, inclusief een comeback van een Wagon R-achtig profiel. In de onthulde silhouetten van de line-up zit namelijk een kleine 'kei-car' die aan dat model doet denken. En er is nog een herkenbaar profiel: dat van een Jimny. De kleine 4x4 zou de komende jaren dus ook elektrisch kunnen worden.

SUV's en een cross-over

Daarnaast zijn er nog drie grotere modellen gepland. Suzuki houdt van SUVs, en dat is eraan te zien. Een van de geplande auto's zal gebaseerd zijn op de conceptcar eVX. Hij moet de S-Cross vervangen en komt al in 2025 of 2026 op de markt, ook in Europa. Hij is 4,30 meter lang en heeft een batterij van 60 kWh. Er staat nog een andere SUV op de planning, evenals een cross-overberline, een beetje zoals de Kia EV6. Suzuki voorziet dat 80% van zijn gamma volledig elektrisch is tegen 2030.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten