Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla's Cybertruck kan laden aan 1.000 kW!

Geschreven door Frédéric Kevers op 05-12-2022

Tesla kondigt aan dat zijn pick-up Cybertruck zal kunnen laden aan 1.000 kW. Dat is even snel als de Tesla Semi-vrachtwagen die begin december voor het eerst werd geleverd.

Hoewel hij zijn bezigheid heeft gehad met Twitter, vergeet Elon Musk niet te communiceren over Tesla. Na de media-aandacht voor de eerste leveringen van Tesla's elektrische vrachtwagen Semi, zet de miljardair de Cybertruck opnieuw in de schijnwerpers. Hij kondigt aan dat deze dezelfde oplaadcapaciteit zal hebben als de vrachtwagen op batterijen. De Cybertruck zal dus kunnen opladen met 1.000 kW - jawel, 1 MW! - op dezelfde Tesla Superchargers in de VS die vanaf  2023 worden geplaatst.

LEES OOK Tesla levert eerste exemplaren van de Semi-vrachtwagen

1.000V voor 1.000 kW

Volgens de informatie die tijdens de eerste leveringen van de Tesla Semi is verzameld, zou de elektrische vrachtwagen bogen op een elektrische architectuur van 1.000 volt, goed voor een oplaadcapaciteit van 1.000 kW. Maar deze waanzinnige waarde roept veel vragen op, vooral wat betreft de infrastructuur en de oplaadapparatuur. Het verzenden van zulke vermogens vereist kabels met een zeer grote doorsnede en een elektrisch systeem dat is afgestemd op het voertuig, de batterijomgeving en het oplaadpunt.

Tesla affirme que des bornes Superchargers d’une telle puissance seront implémentées sur son réseau américain pour permettre la recharge rapide de son camion poids lourd, le Tesla Semi, qui sera alors capable de récupérer 70 % de sa charge en 30 minutes. Rappelons que le Tesla Semi est annoncé avec une autonomie réelle de 800 km (500 miles). Si l’on se base sur l’affirmation de Elon Musk selon laquelle le Semi n’aurait consommé que 2kWh/mile, soit environ 125 kWh/100 km, le Tesla Semi embarquerait un pack de batteries de 1000 kWh !

Tesla beweert dat het Superchargers van dit vermogen op zijn Amerikaanse netwerk zal bouwen. De Tesla Semi kan dan in 30 minuten 70% van zijn lading terugwinnen. De Tesla Semi zou een reëel bereik hebben van 500 mijl of 800 kilometer. Uitgaande van de bewering van Elon Musk dat de Semi slechts 2kWh/mijl zou verbruiken, of ongeveer 125 kWh/100 km, zou de Tesla Semi een accupakket van 1.000 kWh aan boord hebben!

>> Lees ook – Tesla Cybertruck loopt alweer vertraging op

Opladen in enkele minuten

Voor zover de Cybertruck dezelfde laadprestaties heeft als de Semi, zou dit betekenen dat hij er ook zijn batterijtechnologie mee deelt. In dit verband heeft Elon Musk verklaard dat de Semi - en dus de Cybertruck - geen gebruik maakt van de nieuwe 4680-cellen waarmee sommige van de in Texas geproduceerde Tesla Model Y's zijn uitgerust en die op middellange termijn in het hele gamma van het merk zullen debuteren.

Een oplaadvermogen van 1.000 kW met een architectuur van 1.000 volt zou de Tesla Cybertruck in staat moeten stellen om in amper enkele minuten "bij te tanken", zelfs met een batterij van 200 kWh. Dit is een aanzienlijk theoretisch voordeel ten opzichte van zijn concurrenten, de Ford F-150 Lightning, de GMC Hummer EV en, in mindere mate, de Rivian R1T.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten