Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Tesla "Redwood": compacte Model 2 verwacht voor 2025

Geschreven door Frédéric Kevers op 12-02-2024

De 'Baby-Tesla' - allicht de Tesla Model 2 - wordt medio 2025 verwacht. Naar alle waarschijnlijkheid in de vorm van een compacte crossover (eerder dan een sedan). Zelfs over het kostenplaatje bestaan voorzichtige gissingen. Voor om en bij de € 25.000 zou je er eentje aan de kant moeten kunnen laten zetten.

Nu de commerciële lancering van de Cybertruck achter de rug is, kan Tesla zich richten op een ander langverwacht project: een baby-Model voor (minder dan) 25.000 euro. Die Model 2 zou eerder neigen naar een compacte crossover (in tegenstelling tot eerder geruchten), wat - gezien het succes van de Model Y - een best logische keuze zou zijn. 

10.000 Tesla Model 2's per week

De Tesla Model 2 (interne codenaam: Redwood) zal het gamma onderaan aanvullen en dat dus aan een bijzonder aantrekkelijke basisprijs. Twee factoren die zouden moeten bijdragen aan zijn succes.

Tenminste, dat is wat Elon Musk hoopt. Hij heeft contact opgenomen met de verschillende betrokken leveranciers om hen te vertellen dat ze medio 2025 de nodige productiecapaciteit zullen mogen voorzien. Het is namelijk de bedoeling wekelijks 10.000 Model 2's van de band te laten rollen, goed voor 500.000 Tesla 'Redwoods' per jaar.

Nieuw platform en crossover

Vooralsnog veel voorwaardelijke wijs. De enige zekerheid die we voorlopig hebben, is dat dit nieuwe model gebruik zal maken van een gloednieuw platform op basis van Gigacasting (waarbij het volledige chassis uit slechts een aantal onderdelen bestaat) en Tesla's nieuwe assemblagemethode (parallel en serieel) zal gebruiken voor een snellere, flexibelere en goedkopere productie.

Het platform moet later ook worden gebruikt voor andere modellen, waaronder een robotaxi. Omgekeerd zou die laatste bepaalde facetten van zijn volledig autonome rijtechnologie dan weer delen met de Baby-Tesla.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten