Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla: autonome vrachtwagen is klaar om de weg op te gaan

Geschreven door Laurent Norro op 18-08-2017

Het zou goed kunnen dat in de komende weken een Tesla-vrachtwagen op de openbare weg wordt gespot. De Californische constructeur heeft namelijk aan twee Amerikaanse staten toestemming gevraagd voor testritten.

De toekomstige vrachtwagen van Tesla doet weer wat stof opwaaien. De Amerikaanse autobouwer wil hem namelijk in september onthullen. Het is daarom geen verrassing dat het bedrijf van Elon Musk toestemming heeft gevraagd om zijn vrachtwagen ‘in het wild’ te laten testrijden op de wegen van Californië en Nevada. Maar hoewel hij klaar lijkt om de weg op te gaan, kennen we nog geen enkel technisch detail. Het enige wat we op dit moment weten, is dat de vrachtwagens in pelotons over de wegen van de twee staten zouden gaan rijden in een zuiver autonome modus, zonder iemand aan boord. Dat zou voor heel wat sensatie moeten zorgen.

Forse rivalen

We mogen echter niet vergeten dat Tesla daarmee niet alleen op de markt is. Ook Waymo en Uber willen hun visie op de zaken geven en zich in dit segment storten. En binnenkort zou nog een derde, meer gevaarlijke rivaal kunnen opduiken. Het gaat om Nikola, een bedrijf dat onlangs meer informatie gaf over zijn waterstofvrachtwagens. Zij lijken nog verder te staan, want hun eerste concept werd vorig jaar al voorgesteld.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten