Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Vector herrijst als een feniks

Geschreven door Valentin Delchambre op 16-08-2018

Wie herinnert zich nog de vele uren op Gran Turismo aan het stuur van de M12 LM? Het even vluchtige als legendarische merk van Gerald Wiegert keert nu terug.

WX8 is de codenaam voor dit project, dat voor de eerste en enige keer is voorgesteld in 2006. Vandaag, 12 jaar later, lijkt de kleine constructeur van plan om de boel weer op gang te trappen. Het toekomstige model wordt alweer ontwikkeld met technologie uit de wereld van de straaljagers en belooft een topsnelheid van 300 mph (482 km/u)… De toekomstige koper krijgt de keuze tussen twee V8-motoren van 7,0 of 10,0 liter, maar er komt ook een hybride versie. Als Vector zijn beloften kan waarmaken, dan mag de Bugatti Chiron stilaan nerveus worden…

Vector Aeromotive Company

Een lange ontwikkelingsperiode is niet noodzakelijk een slechte zaak. De eerste Vector, de W2, werd namelijk in 1978 onthuld maar kwam pas in 1989 op de markt als W8. Er zijn 17 exemplaren van gemaakt, die ongelooflijke prestaties beloofden (bijna 400 km/u) in een retrofuturistisch kleedje. In 1993 ging het allemaal mis. Tijdens de afronding van de ontwikkeling van de AWX-3 ging het merk in zee met MegaTech, een Indonesische groep die toen ook Lamborghini en Chrysler in handen had. Oprichter Gerald Wiegert werd ontslagen. De AWX-3 werd de M12, met een Lamborghini-V12. Er werden 14 exemplaren van verkocht tussen 1995 en 1996… waarna het merk over de kop ging. Om het project te kunnen financieren, wil Vector de twee prototypes voor de AWX-3 verkopen voor 3,5 miljoen dollar… per stuk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten