Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volkswagen Concept I.D. heet Neo

Geschreven door David Leclercq op 07-05-2018

De compacte elektrische auto afgeleid van de Concept I.D. die Volkswagen op de markt wil brengen in 2019 (morgen dus) gaat Neo heten.

Volkswagen heeft een naam bedacht voor de productieversie van zijn concept I.D. die in 2016 is onthuld in de nasleep van Dieselgate. Dat studiemodel moest een nieuwe elektrische toekomststrategie voor VW aankondigen. Wanneer hij op de markt komt, zal hij Neo heten.

Familie

Ter herinnering: deze eerste I.D.-concept heeft daarna geleid tot een volledige familie van prototypes zoals de I.D. Buzz Concept, I.D. Crozz Concept en I.D. Vizzion Concept. De Volkswagen Neo wordt een zuiver elektrische auto van het formaat van een Golf, maar dan met veel meer binnenruimte dankzij het MEB-platform voor puur elektrische auto’s.

60 tot 110 kWh

Het MEB zou batterijpakketten kunnen dragen met een opslagcapaciteit van 60 tot 110 kWh zodat gebruikers een rijbereik van zo’n 400 kilometer ter beschikking hebben. Qua prestaties wordt voor de Neo een sprint van 0 naar 100 km/u verwacht in zo’n 8 seconden en een topsnelheid die wordt begrensd op 160 km/u om energie te sparen. Het model zou een zeer competitief prijskaartje krijgen, met in Duitsland een startprijs van rond de 30.000 euro.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten