Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volvo XC40: eerste elektrische Volvo ooit

Geschreven door David Leclercq op 22-06-2018

Volvo heeft bevestigd dat de XC40 het eerste model van het gamma wordt dat een zuiver elektrische afgeleide krijgt. De XC90 volgt later.

Volvo heeft bevestigd dat de XC40 het eerste zuiver elektrische model wordt van het gamma. Dat nieuws gaf het mee in de zijlijn van de voorstelling van de S60. Thomas Ingenlath, de designdirecteur, verklapte zelfs nog meer: de elektrische XC40 zou net na de lancering van het tweede model van Polestar worden voorgesteld. Dat betekent dat deze onthulling voor erg binnenkort is, aangezien de tweede Polestar in 2019 wordt verwacht. Na de XC40 wordt bovendien de grote XC90 geëlektrificeerd.

“Niet exotisch”

“De eerste [elektrische auto] van ons merk wordt geen exotisch model en past gewoon binnen ons alledaagse productgamma,” zo verklaarde Ingenlath. Beide elektrische auto’s – de XC40 en de XC90 – krijgt net zoals de Polestar-modellen een lithium-ionbatterij. Naast de elektrische XC40 komt er trouwens ook een plug-in hybride versie. Op die manier heeft het model meteen twee geëlektrificeerde modellen.

S60 als voorbeeld

De deze week voorgestelde S60 zet de strategische lijnen uit die Volvo de komende jaren zal volgen: geen dieselmotoren meer, maar wel twee plug-in hybride versies, met 385 of 409 pk totaalvermogen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten