Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW 330e: 39 gram en 60 km autonomie

Verwachte lancering : 01-07-2019

Geschreven door Klaas Janssens op 15-11-2018

Het gamma van de nieuwe BMW 3 Reeks wordt uitgebreid met de 330e. Die plug-inhybride variant combineert een systeemvermogen van 252 pk met een CO2-uitstoot van 39 gram en een elektrische autonomie van 60 kilometer.

BMW breidt het portfolio van de nieuwe 3 Reeks uit met de plug-inhybride 330e. Diens eDrive-technologie koppelt een drukgevoede 2 liter-benzinemotor van 184 pk aan een elektromodule van 83 kW, die geïntegreerd is in de Steptronic-achttrapsautomaat. Het systeemvermogen van de plug-inhybride aandrijflijn bedraagt 252 pk, het gecombineerde maximumkoppel piekt op 420 Nm.

39 gram CO2

De BMW 330e sprint in 6 seconden van 0 naar 100 km/u, haalt een topsnelheid van 230 km/u en verbruikt 1,7 liter per 100 kilometer. Dat is het CO2-equivalent van 39 gram, berekend volgens de WLTP-methode. In de rijmodus Hybrid haalt de BMW een elektrische topsnelheid van 110 km/u, in Electric klimt de snelheidsmeter tot 140 km/u. Het emissieloze rijbereik klimt intussen naar 60 kilometer, toch als de lithium-ionbatterijen voldoende opgeladen zijn.

De 330e komt met een speciale app die publieke laadpunten afficheert. Het werkt samen met het gps-navigatiesysteem, zodat je een goed beeld hebt van de shop- en eetmogelijkheden in de buurt van de laadpaal. Zo weet je wat doen wanneer je wagen aan de stekker hangt. Het zou ook mogelijk moeten zijn om de beschikbaarheid van laadpunten te controleren en zelfs om bepaalde tijdslots te reserveren.

XtraBoost

De nieuwe 330e wordt de eerste BMW met zogeheten XtraBoost-functie, die je geactiveerd via de Sport-knop en die het plug-inhybride aandrijfgeheel een tijdelijke surplus van 41 pk schenkt. Dat impliceert pittige acceleraties en een dynamische geluid, want dan BMW stuurt een sportieve soundtrack door de muziekinstallatie. Omdat de hogevoltagebatterij zich onder de achterzetels bevindt, verhuist de brandstoftank naar achteren. En daardoor krimpt het laadvolume van de kofferruimte naar 375 liter.

De Belgische marktintroductie van de BMW 330e Plug-in Hybrid is voorzien voor de zomer van 2019.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten