Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lexus LC: nu ook als Convertible

Verwachte lancering : 01-06-2020

Geschreven door Klaas Janssens op 20-11-2019

Op het autosalon van Los Angeles toont Lexus de productieversie van de LC500 Convertible. Het canvasdak opent automatisch, heeft daar 15 seconden voor nodig en doet dat desgewenst aan snelheden tot 50 km/u.

Begin dit jaar kwam Lexus met de LC Convertible Concept aanzetten, nu is ook de productieversie klaar. Die beschikt over een vierlagig canvasdak dat zich automatisch opent in 15 seconden, desgewenst al rijdende aan snelheden tot 50 km/u. Het verlies aan torsionele stijfheid vangt Lexus op door het aanbrengen van koetswerkverstevigingen, waardoor de Convertible net zo rigide is als de Coupé. Om de wervelingen in het interieur tot een minimum te beperken en het cabriorijden aangenamer te maken, krijgt de topless LC een transparante winddeflector. De Convertible komt ook met de zogeheten Lexus Climate Concierge, een overkoepelend comfortsysteem dat naast de airco ook de zetelverwarming, de nekverwarming en de stuurverwarming regelt.

Hybride?

Voolopig komt de Lexus LC Convertible enkel als LC500, dus aangedreven door een atmosferische 5 liter-V8 die een piekvermogen van 477 pk koppelt aan een maximumkoppel van 540 Nm. De achterwielen worden aangedreven via de zogeheten DirectShift-transmissie, een automaat met liefst 10 versnellingen. De LC500 sprint in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 270 km/u. De Coupé is er ook als hybride LC500h, maar het is niet zeker of Lexus die ook gaat aanbieden als Convertible. De commercialisatie staat gepland voor het begin van de volgende zomer, op prijzen blijft het nog even wachten.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten