Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe Toyota Land Cruiser is lichter, maar wordt sterker

Verwachte lancering : 01-08-2021

Geschreven door Klaas Janssens op 10-06-2021

Aflossing van de wacht, want na bijna 15 jaar dienst rijdt Toyota de nieuwe, J300 genoemde generatie van de Land Cruiser voor. Die wordt een stuk lichter en wat krachtiger dan zijn voorganger.

De Toyota Land Cruiser is een instituut, een onverschrokken hondstrouwe terreinwagen die iedereen ter wereld brengt waar hij of zij moet zijn. Aan die kwaliteiten worden dan ook niet geraakt, nu de nieuwe J300-generatie het levenslicht ziet. Vrees niet, onder de herkenbare en wat nukkige koetswerkvormen schuilt een volledig nieuwe off-roader. Met een nieuw, lichter platform en nieuwe, krachtigere motoren.

2022 Toyota Land Cruiser

Motoren J300

De bijna 5 meter lange Toyota Land Cruiser bouwt op de zogeheten GA-F-architectuur van de Japanse constructeur, een nieuw platform dat ervoor zorgt dat de noeste terreinreus zo'n 200 kilogram verliest tegenover zijn voorganger. Nu komt een deel van dat gewichtsverlies op het conto van de nieuwe aandrijflijn, want de J300 ruilt de V8-motoren van de vorige generatie voor compactere, zuinigere én krachtigere V6-motoren. De 5,7 liter-V8 op benzine maakt plaats voor een V6-biturbo met een clinderinhoud van 3,5 liter, een vermogen van 415 pk en een maximumkoppel van 650 Nm. De 4,5 liter-V8 op diesel wordt vervangen door een 305 pk en 700 Nm sterke 3,3 liter-V6.

Die combinatie van minder kilo's en meer paarden maken de nieuwe Toyota Land Cruiser sneller en zuiniger dan ooit. Maar belangrijker: ook de terreinprestaties profiteren van dat lagere gewicht en die extra power. Uiteraard komt ook de J300 met een robuust, maar intelligent 4x4-systeem met verschillende modi (Multi Terrain Select), vergrendelbare differentiëlen en een lage gearing voor de tientrapsautomaat. De aan- en afrijhoeken zijn hetzelfde gebleven.

Interieur en technologie

Het interieur van de nieuwe Toyota Land Cruiser volgt de stoere, maar weinig geïnspireerde designrichting van het het koetswerk. Hoewel functionaliteit primeert, verwelkomt de binnenkant van de J300 luxueuze materialen en hedendaagse technologie. Het infotainmentsysteem combineert een scherm van 12,3 inch met de jongste multimediamogelijkheden en starten doe je via een knop die je vingerafdruk herkent. En ja, het blijft een zevenzitter.

Voor extra veiligheid op de weg zorgt het Safety Sense-pakket dat allerlei moderne rijhulpsystemen bundelt, voor extra zekerheid op moeilijk terrein vertrouwt de Toyota Land Cruiser op de zogeheten Multi Terrain Monitor, een camerasysteem dat ervoor zorgt dat je weet wat er zich voor, naast en onder je J300 afspeelt.

2022 Toyota Land Cruiser

Belgische leveringen?

De J300-generatie van de Toyota Land Cruiser komt niet naar Europa, dus ook niet naar België. Zelfs in de Verenigde Staten zien ze deze terrreinbeul aan hun neus voorbijgaan. Dit model is immers bestemd voor het Midden-Oosten en voor Rusland. De leveringen beginnen reeds in de zomer van 2021.

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten