Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / De nieuwe Hyundai Sonata is... sexy

Geschreven door Klaas Janssens op 28-03-2023

Als er nu één auto is die je niet associeert met een sensueel lijnenspel, dan is de Hyundai Sonata een serieuze kanshebber. Tot je de jongste generatie onder ogen krijgt, want die labelen we zonder verpinken als "sexy". Echt waar.

Een gebrek aan designdurf kan je Hyundai moeilijk verwijten. Een blik op het gamma zegt genoeg, want zowel de Tucson en de Staria als de elektrische Ioniq 5 en Ioniq 6 komen met een gewaagd lijnenspel. Dat was ooit anders. Denk maar aan de oerklassieke Sonata en zijn zowat even saai vormgegeven opvolger, de Hyundai i40.

LEES OOK Getest: Hyundai Ioniq 6 (2023)

Die Hyundai i40 werd ook een tijdje in België verkocht als break, met een maximaal laadvolume van 1.719 liter. Als Koreaans alternatief voor een Skoda Superb Combi of een VW Passat Variant.

Hyundai i40 Wagon

Belgische introductie?

We vielen dan ook bijna van onze stoel toen we de vernieuwde Hyundai Sonata onder ogen kregen. Want die verdient het label "sexy". Met dank aan die inmiddels bekende ledstrip op de voorzijde, die de spitse snuit iets futuristisch geeft. Let ook op de stoere koetswerkaddenda en de twee dubbele uitlaatpijpen van de N Line op de foto's.

LEES OOK Dan toch een nieuwe Ford Mondeo?

Het is geeneens een nieuw model, want het gaat om de facelift van de Hyundai Sonata die inmiddels al vier jaar op de markt is. Maar niet in Europa, want bij ons vinden dit soort grote berlines à la Ford Mondeo en Opel Insignia al een tijdje geen kopers meer. En dat is jammer, want zo grijpen wij naast deze geslaagde mix van spierkracht en elegantie.

2024 Hyundai Sonata N Line

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten