Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hier is de nieuwe Skoda Superb: meteen als nog ruimere Combi

Geschreven door Klaas Janssens op 02-11-2023

De nieuwe Skoda Superb moet het vooral hebben van zijn praktische Combi-variant. De breakversie wordt nog ruimer en heeft recht op hybride en plug-inhybride motoren.

In het spoor van de nieuwe Kodiaq volgt nu ook de technisch sterk vergelijkbare Skoda Superb. In tegenstelling tot de nieuwe Volkswagen Passat, die in Europa nog enkel als Variant verkocht zal worden, behoud je de keuze tussen de als klassieke berline verpakte vijfdeurs en de opnieuw Combi gedoopte break.

De vierde generatie van de Skoda Superb bouwt verder op de technische MQB-fundamenten van zijn voorganger, wat meteen verklaart waarom de wielbasis ongewijzigd bleef (2,84 meter). Tijdens de exclusieve testsessie met een nog gecamoufleerd prototype van de nieuwe Superb Combi leerden we wel dat het onderstel een betere mix gevonden heeft tussen comfort en dynamiek - zeker met het optionele DCC-chassis met adaptieve demping.

New Skoda Superb Combi 2024

Iets groter, weer wat ruimer

De nieuwe Skoda Superb combineert het wat zakelijke, maar stijlvolle lijnenspel van zijn voorganger met hedendaagse designtoetsen – zoals de optionele matrixtechnologie voor de ledkoplampen. Het koetswerk werd iets langer: de Superb is nu 4,91 meter lang (+43 mm), de Superb Combi meet voortaan 4,90 meter (+ 40 mm). Ook de luchtweerstandcoëfficiënt ligt lager, met een cx-waarde van respectievelijk 0,23 en 0,25.

De Skoda Superb Combi wordt nog ruimer dan zijn voorganger: het koffervolume neemt met 30 liter toe en bedraagt nu 690 liter. Met neergeklapte achterbank groeit het laadvolume tot 1.920 liter. De vijfdeursversie heeft een kofferinhoud van nu 645 liter, 20 liter meer dan de vorige Skoda Superb. Het dashboard combineert een digitale tellerpartij met een infotainmentscherm van 10 of 13 inch - nieuw is de beschikbaarheid van een head-updisplay. Van de Kodiaq neemt hij de gekoelde smartphonelader en de drie centrale bedieningstoetsen over, waarvan je de middenste draai- en druktoets kan personaliseren.

New Skoda Superb Combi 2024

Benzine of diesel, mildhybride of stekkerhybride

Het gamma van de nieuwe Skoda Superb telt drie TSI- en twee TDI-motoren. Je hebt dus de keuze tussen de mildhybride 1.5 TSI (150 pk) en de 2.0 TSI (204 of 265 pk) op benzine en de 2.0 TDI (150 of 193 pk). Ze komen standaard met de gerobotiseerde DSG-transmissie met dubbele koppeling (die je voortaan bedient via een hendel op de stuurkolom), de krachtigste versies krijgen vierwielaandrijving.

Je zal de nieuwe Skoda Superb ook met een plug-inhybride aandrijving kunnen bestellen, al komt die iV-stekkerversie enkel als Combi. Die wordt aangedreven door een geëlektrificeerde 1.5 TSI die over een systeemvermogen van 204 pk beschikt en een batterij met een capaciteit van 25,7 kWh gebruikt. Het rijbereik bedraagt meer dan 100 kilometer, AC-laden kan aan 11 kW en DC-snelladen aan 50 kW. 

New Skoda Superb Combi 2024

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten