Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Alfa Romeo Giulia SWB Zagato (2022) - SZ 2.0

Geschreven door Klaas Janssens op 20-12-2022

Zagato presenteert de Alfa Romeo Giulia SWB, een unieke coachbuild op basis van de Quadrifoglio, geïnspireerd door de Sprint Zagato uit 1989.

In 2021 was het 100 jaar geleden dat Zagato voor het eerst samenwerkte met Alfa Romeo (voor de Tipo G1), een eeuwfeest dat de Italiaanse constructeurs graag passend wilden vieren. Toch kreeg het project pas echt momentum nadat een niet nader genoemde verzamelaar in Milaan ging aankloppen voor een speciaal model.

De Duitser had interesse in een opvolger voor zijn Alfa Romeo SZ. En zo werd een plus een dan toch twee, want hier is de Alfa Romeo Giulia SWB Zagato.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Il Mostro

De tussen 1989 en 1991 gebouwde Sprint Zagato  - 'il Mostro' voor de vrienden - baseerde zich op de Alfa Romeo 75 en werd aangedreven door een atmosferische 3 liter-V6 die 210 pk en 245 Nm naar de achterwielen stuurde. De Alfa Romeo Giulia SWB Zagato komt beduidend krachtiger voor de dag. Met dank aan de aandrijflijn van de Giulia Quadrifoglio.

Diens drukgevoede 2,9 liter-V6 werd verder opgefokt naar 533 pk en 600 Nm, power die op de achterwielen wordt gezet via een manuele zesversnellingsbak. En dus niet via de automaat van de Giulia GTAm. Het is niet bekend of deze Alfa Romeo Giulia SWB Zagato binnenkort ook een roadsterafgeleide krijgt, zoals dat wel het geval was voor de SZ: de Alfa Romeo RZ.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten