Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Audi SQ7 TDI: met elektrische compressor

Verwachte lancering : 01-08-2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-03-2016

Audi verkent nieuwe horizonten in de Q7 met een diesel van meer dan 400 pk. De SQ7 TDI is technologisch innovatief met oplossingen zoals een elektrische compressor.

De SUV van Audi krijgt een krachtige S-variant, bovendien met een dieselmotor. De SQ7 TDI wordt aangedreven door een aangepaste 4.0 TDI met 435 pk en 900 Nm. Dit hoge niveau wordt gehaald door een compressor met elektrische aandrijving te gebruiken. Die compenseert het turbogat bij een acceleratie. Door deze plaatsing vermindert ook het verbruik.

48 volt

De compressor met elektrische aandrijving (EPC) gebruikt een stroomnet van 48 volt. Dat boordnet van 48 volt, met een lithium-ionaccu, wordt verbonden met een klassiek stroomnet van 12 volt via een DC/DC-converter. Het subsysteem met 48 volt wordt ook gebruikt over de actieve stabilisatie van rolneigingen (EAWS). Deze onderstelcontrole werkt namelijk ook met een elektromotor.

Prestaties

De Audi SQ7 TDI heeft zowel vanbuiten als vanbinnen een sportievere stijl en snelt van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Tot slot spreekt het merk met de vier ringen over een gemiddeld normverbruik van 7,4 l/100 km.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten