Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW 545e xDrive Sedan: Super plug-inhybride

Verwachte lancering : 01-11-2020

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-08-2020

Het plug-inhybride gamma van de BMW 5-Reeks krijgt een topversie, de 545e xDrive. De berline ontwikkelt een systeemvermogen van 394 pk en biedt een elektrisch rijbereik van meer dan 50 kilometer.

De berline BMW 545e xDrive wordt aan het gamma van de 5-Reeks toegevoegd. Het hybride aanbod bestaat verder uit de 530e met naar keuze twee- of vierwielaandrijving. De 545e xDrive combineert een benzinezescilinder van 286 pk (210 kW) met een elektromotor van 109 pk (80 kW), zodat hij een piekvermogen biedt van 394 pk. Het koppel is 600 Nm. De berline is bovendien standaard uitgerust met de vierwielaandrijving xDrive en een 8-trapsautomaat Steptronic. Qua prestaties sprint de Münchener van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden.

Hans Zimmer

BMW meldt een rijbereik van 54 tot 57 kilometer. Tot 140 km/u kan de elektromotor de aandrijving op zijn eentje doen. Tot 30 km/u verspreidt de auto een “levendige akoestische aanwezigheid” ontwikkeld door componist Hans Zimmer. Daarmee horen zwakke weggebruikers de auto naderen zonder dat de inzittenden van de wagen last hebben van het geluid. In het interieur geniet je een sportieve klank dankzij het Active Sound System dat via de radio werkt. De 400V sterke lithium-ionbatterij van de elektromotor zit onder de achterbank. In de koffer blijft nog 410 liter stouwruimte over.

Zegeltjes sparen

De 545e xDrive wordt echter nog steeds door een verbrandingsmotor aangedreven. Die wordt wel of niet geactiveerd afhankelijk van de gekozen rijmodus. In hybride modus blijft hij zoveel mogelijk uitgeschakeld,maar kan hij op elk moment tussenbeide komen. Bij een sportieve rijstijl kan hij zich ten volle uitleven en wordt hij ondersteund door de elektromotor. De constructeur belooft een normverbruik van 2,1 tot 2,4 l/100 km, maar dat haal je natuurlijk enkel als je het hybride systeem plichtsbewust gebruikt. De 5-Reeks kan ook uitpakken met een reeks geconnecteerde en digitale diensten speciaal voor plug-inhybrides. Zo helpt hij je laadpunten vinden en vertelt hij welke andere diensten er in de omgeving zijn. Bestuurders die vaak uitstootvrij rijden in de stad, sparen punten waarmee ze beloningen kunnen krijgen. In België kost het model minstens 73.500 euro.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten