Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Caterham geeft nieuwe modellen een oud jasje

Geschreven door Piet Andries op 21-09-2022

Met de nieuwe Super Seven 600 en 2000 blikt Caterham terug naar het verleden. Het retrodesign van deze modellen roept herinneringen op aan de jeugdjaren van het merk.

Britten hebben iets met nostalgie. Neem daarvoor gerust deze Caterhams 600 en 2000 erbij uit de nieuw leven ingeblazen Heritage-lijn van het merk. Voorzien van prachtig golvende  retrowielkasten, een chromen tankdop, een stuurwieltje van Mota-Lite, tapijt op het achterpaneel en een opgeblonken uitlaat kopiëren deze modellen vrolijk de stijl waarmee de vroege Caterhams succes oogstten.

Daar horen stemmige nieuwe kleuren bij, vier in totaal, zoals Bourbon en Fawn. Met walnoothouten inleg, een maphouder en kantelschakelaars op z'n jaren 80 gaat ook het interieur helemaal voor klassiek.

50 jaar Caterham

Dat het merk uit Crawley uitgerekend nu twee modellen in de teletijdmachines steekt, is niet toevallig. Deze rollen alvast de rode loper uit naar 2023, het jaar waarin Caterham vijftig kaarsjes uitblaast.

De Super Seven 600 en 2000 kan je wegzetten als een verkleedpartijtje - met weliswaar moderen led-versiering achterop voor de lichtblokken. Onderhuids rekent de 600 nog altijd op de driecilinder van Suzuki (660 cc, 84 pk), terwijl de 2000 een 2 liter van Ford met 180 pk bezigt. De potigste versie kan je ook met een sportonderstel of het ruimere koetswerk bestellen. Prijzen starten aan 29.990 pond voor de 600. Voor de 2000 moet je nog eens 10.000 pond extra neertellen.

Journalist AutoGids/ AutoWereld

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten