Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Chevrolet Corvette Grand Sport: klaar voor het circuit

De nieuwe Grand Sport combineert, net als de Corvette C7.R GTE die in 2015 de 24 Uren van Le Mans won, een lichte architectuur, een koetswerkkit en Michelin-banden met een explosieve atmosferische V8.

Bij de Corvette Grand Sport draait het in de eerste plaats om zijn motor. De V8 LT1, die over een smering via droog carter beschikt, is goed voor 460 pk en wordt gekoppeld aan een actieve uitlaatlijn. Verder is er keuze tussen een manuele versnellingsbak met zeven verhoudingen en active rev match-functie of een achttrapsautomaat met spatels aan het stuur.

Performance Package

De Corvette Grand Sport zal voor het eerst uitgerust kunnen worden met een Performance Package, dat koolstofceramische remmen omvat, Michelin Sport Cup 2-rubbers en een koetswerkkit in koolstofvezel die een reële downforce creëert. De Magnetic Ride Control en het elektronisch gestuurde differentieel met beperkte slip maken deel uit van de standaarduitrusting. Met dit pack, dat dwarsversnellingen tot 1,2 g mogelijk maakt, slaagt de Corvette Grand Sport erin slechts een seconde langer dan de ZR1 te doen over het traject van het testcentrum van GM in Milford.

Ready to race

De Grand Sport beschikt, naast zijn aerodynamische addenda, ook over specifieke stilistische details, zoals een radiatorrooster in Z06-stijl en verbrede achtervleugels, allemaal aanpassingen die het 'track ready'-gehalte  van deze versie verhogen. De Corvette Grand Sport (coupé en cabriolet) zal in de Verenigde Staten gelanceerd worden tijdens de zomer van 2016 en in de herfst van dit jaar in Europa.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten