Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Citroën steekt ë-Berlingo in het nieuw

Geschreven door Steven Appelmans op 12-12-2023

Sinds hij enkel met batterijen te bestellen valt, is de Berlingo volledig weggedeemsterd uit de verkoopstabellen. Dat de publiekslieveling van weleer een aantal updates kreeg aangemeten, is in deze dan ook niet meer dan nieuws in de marge.

We noteren daarbij het nieuwe front dat - zoals je dat mag verwachten - volledig in lijn ligt met het smoelwerk van de nieuwe Citroën C3. Naast ander bumperwerk springen daarbij vooral het retrologo en de anders gestylede koplampen in het oog. Voorts blijft de Berlingo vooral zijn herkenbare zelve.

In het interieur krijgen klanten een nieuw, zowel boven als onder afgeplat stuur en een voortaan 10 duim groot aanraakscherm waarachter het eveneens verse My Citroën Drive Plus-infotainment draait. Waarmee het meeste nieuws wel is verteld. Gezien het geringe succes van de ë-Berlingo veranderde er technisch niets. We zouden liegen, Citroën claimt dat zijn ludospace nu 320 kilometer ver raakt op de 50 kWh aan batterijvermogen (tot voor kort was dat 280 kilometer). 

Wie geïnteresseerd zou zijn: de ë-Berlingo komt in twee maten, een vijfzits-M en een XL met zeven zetels. Ongeacht de versie verplaats je die passagiers en hun bagage wel nog altijd met een synchrone elektromotor van 136 pk.

 

Journalist AutoGids/AutoWereld

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten