Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe Daihatsu Copen wordt echte Mazda MX-5-rivaal

Geschreven door Klaas Janssens op 06-10-2023

Op de Japan Mobility Show 2023 in Tokio wordt de derde generatie van de Daihatsu Copen gepresenteerd. En dat wordt een directe concurrent voor de Mazda MX-5 Roadster.

In Japan heeft de Mazda MX-5 zonet een update gekregen, waardoor de compacte roadster zijn unieke positie in het autolandschap kan bestendigen. Maar er zijn kapers op de kust, want op de Mobility Show in Tokio rijdt de nieuwe Daihatsu Copen zich onder de schijnwerpers. Het design met de bolle lichtblokken voor- en achteraan doet wat denken aan het oermodel dat destijds ook in Europa verkocht werd, maar het lijnenspel oogt gebalder en het koetswerk groeit.

De nieuwe Daihatsu Copen is 3,8 meter lang, 1,7 meter breed en 1,3 meter hoog. Dat zijn afmetingen die in de lijn liggen met de ND-generatie van de Mazda MX-5. Ook de aandrijflijn trekt de sportieve kaart, want de 1,3 liter-benzinemotor drijft voortaan de achterwielen aan. Naar het vermogen, het koppel en dus de prestaties blijft het evenwel raden. De Vision-conceptcar die debuteert op de Japan Mobility Show doet het bovendien met een automatische transmissie...

Daihatsu is van de Europese markt verdwenen, dus verwacht niet dat de derde generatie in België te koop zal worden aangeboden. 

2023 Daihatsu Copen Vision - Japan Mobility Show Tokyo 2023

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten