Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Drako GTE: nieuwe elektrische hypercar met 1200 pk

Geschreven door David Leclercq op 22-08-2019

Drako, een nieuwe fabrikant uit Silicon Valley, lanceert zijn eerste hypercar genaamd GTE. De cijfers: 1200 pk en iets meer dan een miljoen euro.

Er gaat geen maand voorbij of er passeert een nieuwe fabrikant met een elektrische auto in de revue. Deze keer is de beurt aan Drako, een nieuw merk uit Silicon Valley. Het stelde de GTE, een 100% elektrische hypercar met 1200 pk, voor op de Pebble Beach Concours d’Elégance.

Dit model zal dus concurreren met de toekomstige Lotus Evija, die met 1,7 miljoen Britse pond nog een beetje meer zal kosten dan de Drako GTE. De GTE is dan de ‘redelijke’ optie van de twee en zal 1,25 miljoen dollar kosten. Het vermogen is alleszins indrukwekkend met 1200 pk en 8800 Nm koppel aan de wielen – niet te verwarren met het koppel van de motor. De topsnelheid wordt 331 km/u.

90 kWh

De batterij wordt er één van 90 kWh, maar Drako geeft nog geen informatie over het bereik. Voor het opladen geeft Drako aan dat de auto is uitgerust met een 15 kW wisselstroomlader, terwijl het toegestane DC-vermogen 150 kW bedraagt. Drako benadrukt dat de auto gemaakt is om circuits te verekennen, en dat blijkt ook uit de suggestieve rijmodi: Race, Track, Dry, Rain, Snow en Ice. Afspraak in 2020 om te zien hoe het met deze hypercar gaat.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten