Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ferrari J50: om 50 jaar Ferrari in Japan te vieren

Geschreven door David Leclercq op 13-12-2016

Ferrari heeft een speciale auto onthuld met de naam J50 om zijn 50-jarige aanwezigheid in het land van de rijzende zon te vieren. Het model is gebaseerd op de 488 Spider.

De J50 die Ferrari zopas heeft onthuld is dus een speciale reeks gebaseerd op de 488 Spider. Hij is ontwikkeld om te vieren dat het merk met het steigerende paardje al 50 jaar aanwezig is op de Japanse markt. Er worden slechts tien exemplaren van gebouwd.

 

Targa-stijl

De J50 heeft een herwerkt koetswerk en versterkt de “targa-look” die in de jaren ’70 en ’80 vaak werd toegepast. Qua motor gebruikt de J50 uiteraard dezelfde V8 van 3,9 liter als de 488 Spider, met een vermogen dat is opgevoerd van 670 naar 690 pk. Maar in de eerste plaats zijn alle radiatoren verplaatst om het frontale oppervlak te verkleinen. En Ferrari’s afdeling voor speciale projecten heeft bovendien de motorkap verlaagd en twee koolstofvezel luchtkanalen toegevoegd die doen denken aan die van de F50.

 

Knipogen naar de geschiedenis

Op de flanken lijkt een zwarte gordellijn te verwijzen naar de 288 GTO en F40. Het dak is in koolstofvezel gemaakt. Het bestaat uit twee panelen die achter de stoelen kunnen worden weggeborgen op dezelfde manier als de aluminium dakpanelen van de 488 Spider. In het interieur zijn de sportstoelen deels bekleed met alcantara en de klant kan zelf zijn kleurencombinatie kiezen. Over de prijs of de prestaties van de J50 heeft Ferrari uiteraard geen informatie gecommuniceerd. Maar het spreekt voor zicht dat de tien exemplaren enkel aan heel trouwe klanten zullen worden verkocht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten