Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Fiat 500X Yachting: de 'SUV-cabrio' van Fiat

Geschreven door Yeelen Möller op 01-07-2021

De aangekondigde SUV-cabrio van Fiat is zoals verwacht niet veel meer dan een 500X met een stoffen zonnedakje, maar de Italianen willen de 500X Yachting toch de sfeer en stijl meegeven van een luxezeiljacht.

Met de lancering op 1 juli wil Fiat een brug slaan tussen het gevoel van vrijheid voor zij die weer probleemloos kunnen reizen met een coronacertificaat en hetzelfde gevoel dat je krijgt als je met open dak rijdt. Het is misschien een beetje ver gezocht, want hoewel de nieuwe Fiat 500X Yachting wel degelijk een stoffen klapdak heeft, opent het niet veel verder dan wat we verwachten bij een glazen panoramadak. Toch doet het ons terugdenken aan de stoffen zonnedaken van de Fiat 500L uit de jaren '70.

Zeeblauw

De Fiat 500X Yachting wordt de derde modelvariant naast de 500X Cross en de 500X Sport. De introductieversie is een heuse 'Collector's Edition' met extra verwijzingen naar de zeilsport, zoals zijn Venice-blauwe lak als verwijzing naar de Yacht Club Capri. De zijspiegels en deurgrepen krijgen een geborsteld chromen look, terwijl er een ivoorblauwe sierstreep de flanken verfraait. De exclusieve 18-duims velgen krijgen ook zeeblauwe accenten.

Binnenin zien we witte zetels met softleder en blauwe borduursels, terwijl het sierpaneel van het dashboard en de pookknop een mahoniehouten afwerking krijgen. De sleutelcover van de Fiat 500X Yachting sluit aan bij de carrosseriekleuren. Over de motoren wordt er geen woord gerept, maar vermoedelijk zal je de 500X Yachting ook kunnen krijgen met het huidige aanbod: een 1.0 Turbo van 120 pk, een 1.3 Turbo van 150 pk of een 1.6 diesel van 130 pk.

>>> Vind hier alle prijzen en uitvoeringen van de Fiat 500X

500C Yachting

Ook de kleinere 500C krijgt trouwens een Yachting-uitvoering, met in dit geval de lakkleur 'Blu Dipinto di Blu' met verchroomde sierelementen, zwarte spiegelkappen en 16-duims lichtmetalen velgen. Ook hier zien we zilveren en blauwen sierlijnen langs de buitenkant en witte zetels binnenin, met in dit geval een sierpaneel uit licht scheepsbouwhout. 

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen kennen we nog niet van deze 'Dolce Vita'-uitvoeringen, we weten wel dat de Fiat 500X Yachting en de 500C Yachting vanaf september beschikbaar zijn in België en Luxemburg.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten