Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Met 240 elektrische pk's: Fiat lanceert de Abarth 600e

Geschreven door Klaas Janssens op 09-02-2024

Abarth neemt de nieuwe Fiat 600e onder handen en geeft de elektrische SUV een vermogen van 240 pk.

Dat een elektrische aandrijving niet hoeft te vloeken met sportief rijplezier beweest Abarth reeds met de 500e, maar met hun interpretatie van de nieuwe Fiat 600e leggen ze de lat nog een stuk hoger. Houdt de 500e het bij 155 pk, dan schudt de nieuwe Abarth 600e een systeemvermogen van 240 pk uit zijn elektromodule - power die via alle vier de wielen op de weg wordt gezet. Dat is precies evenveel als de exclusieve 1000 SP, de in een gelimiteerde oplage gebouwde sportwagen die zich op de Alfa Romeo 4C baseert.

2024 Abarth 600e EV SUV

Verdere informatie blijft schaars, eigenlijk leren we enkel dat de nieuwe Abarth 600e ongeveer 1,4 ton zou wegen en een mechanisch sperdifferentieel zal gebruiken. De Italiaanse constructeur heeft het ook over banden die profiteren van expertise die opgedaan werd in de Formule E, het kampioenschap voor elektrische eenzitters dat Hankook-rubber gebruikt. Nu toont de foto van de Abarth 600e ook een flink vertimmerd koetswerk dat een verlaagd sportonderstel combineert met opvallend grote wielen en remmen.

2024 Abarth 600e EV SUV

De Abarth 600e debuteert als Scorpionissima, een tot 1.949 exemplaren gelimiteerde introductie-editie - het aantal stuks verwijst naar het geboortejaar van Abarth. De technische basis - het Perfo-eCMP-platform - van deze 600e zou ook gebruikt worden voor andere sportieve Stellantis-modellen zoals de Alfa Romeo Milano Quadrifoglio en de Lancia Ypsilon HPE.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten