Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford 50th Anniversary: hommage aan GT40-zege van 1966

Geschreven door Laurent Norro op 26-05-2016

Ford biedt een beperkte reeks aan van de Fiesta en Focus ST, de Focus RS en de Mustang die de naam 50th Anniversary krijgt. Daarmee wil de constructeur een eerbetoon brengen aan de GT40's die in 1966 wonnen op Le Mans.

In juni 1966 behaalde Ford een driedubbele overwinning op de 24 Uren van Le Mans. Vijftig jaar later zit die overwinning nog vers in het geheugen. De constructeur heeft dan ook besloten om de verjaardag te vieren met een speciale reeks, die 50th Anniversary gedoopt werd. Let wel: deze reeks zal enkel op de Franse markt gelanceerd worden en enkel de Fiesta ST, de Focus ST, de Focus RS en de Mustang zullen ervan kunnen profiteren (50 exemplaren per model). De reservaties zijn sinds kort open.

Unieke kleur

Concreet hebben alle sportieve modellen van Ford recht op een unieke kleur. Het gaat daarbij om de kleur Noir Shadow die opgeleukt wordt met grijze racingstripes. Die keuze verwijst uiteraard naar de livrei van de Ford GT40 MKII met nr.2 die in 1966 als eerste de finishlijn haalde. Bovendien krijgt elk model ook nog eens een 50th Anniversary-logo op de achterpartij en een genummerd plaatje in het interieur.

Volledig uitgerust

Zoals vanzelfsprekend bij speciale reeksen worden de Fords standaard rijkelijk uitgerust. Zo krijgt de Mustang een Premium Pack, dat bestaat uit een parkeerhulp, chroombiesjes rond de zijruiten, lichtmetalen negentienduimvelgen en een lederen bekleding. De Focus RS heeft meer bepaald recht op het Comfort Pack (snelheidsregelaar, instapsysteem, achteruitrijcamera, enzovoort), het City Pack (parkeerhulp, elektrisch inklapbare buitenspiegels, enzovoort) en het Premium Sound Sony Nav Plus-systeem. De modellen van de ST-familie hebben recht op verschillende packs afhankelijk van de gekozen stijl,  comfort- en veiligheidsniveau.  

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten