Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Explorer krijgt derde facelift

Geschreven door Laurent Norro op 13-04-2017

De imposante SUV Explorer wordt een van de sterren van de Ford-stand op het salon van New York. Hij biedt meer veiligheid en is beter geconnecteerd.

Liefhebbers van dikke, Amerikaanse SUV’s zullen met vreugde vernemen dat Ford een nieuwe Explorer voorstelt op het salon van New York, dat zijn deuren nu vrijdag 14 april opent. Nochtans gaat het niet om een echt nieuw model, maar wel om een derde verjongingskuur voor het model dat in de loop der jaren erg populair is geworden in de Verenigde Staten.

Ultieme facelift

Uiterlijk ondergaat de Explorer niet bepaald een revolutie. Hij heeft enkel recht op een nieuw radiatorrooster, nieuwe mistlampen en vier uitlaatpijpen voor de 3.5 EcoBoost. Verder kan de klant kiezen tussen vier nieuwe kleuren en vijf nieuwe velgensets. Onder de motorkap ten slotte biedt Ford voortaan de keuze tussen een 2.3-turboviercilinder (280 pk) en een 3.5-biturbo-V6 (365 pk).

Superuitgerust

Om hem te onderscheiden van zijn rivalen rust Ford zijn model rijkelijk uit. Zo wordt het aan boord van de Explorer mogelijk om je via het 4G-netwerk en een modem met het internet te verbinden langs een WiFi-hotspot. Voor de veiligheid biedt de constructeur het ‘Safe and Smart Package’ voor een competitieve prijs. Dit pack bestaat uit onder meer een adaptieve snelheidsregelaar, een noodremhulp, een dodehoekwaarschuwing, een waarschuwing voor het onvrijwillig overschrijden van een witte lijn en automatische ruitenwissers. Liefhebbers moeten echter weten dat de volgende generatie van de Explorer al in de startblokken staat. Denk dus twee keer na voor je een bestelbon tekent.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten