Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Ford Ranger Raptor met V6-biturbo

Verwachte lancering : 01-07-2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 22-02-2022

Ook de nieuwe Ford Ranger komt als ruige Raptor, aangedreven door een V6-biturbo die 288 pk en 491 Nm verzamelt. Wat moet je nog weten over deze sportieve pick-up?

Eind 2021 werd de nieuwe Ford Ranger gepresenteerd, nu volgt de ruige Raptor-versie van de Amerikaanse pick-up. Tussen de voorwielen ligt er geen 2 liter-turbodiesel meer, want de vierpitter maakt plaats voor een V6 van de Ecoboost-familie. De 3 liter-benzinemotor die ook het vooronder van de nieuwe Ford Bronco Raptor vult, levert een piekvermogen van 288 pk voor een maximumkoppel van 491 Nm. Die power wordt op alle vier de wielen gezet via een tientrapsautomaat met ingekorte verhoudingen. Het 4x4-systeem krijgt een vergrendelbaar achterdifferentieel, al kan je ook een exemplaar op de vooras bijbestellen.

De Ford Ranger Raptor houdt het niet bij een performante aandrijflijn alleen, ook het chassis van de pick-up kreeg een flinke upgrade. Het onderstel combineert de speciale Fox-dempers van de Bronco Raptor met de veren van de F-150 Raptor en rond de 17-duimsvelgen liggen speciale off-roadbanden. Ford biedt verschillende rijmodi aan, inclusief de specifiek voor de Raptor-modellen ontwikkelde Baja-stand voor het betere kunst- en vliegwerk in moeilijk terrein. Die settings veranderen ook de klank van de actieve uitlaatlijn, al wordt de soundtrack op de Europese modellen wat afgezwakt om te voldoen aan de homologatievereisten.

2022 Ford Ranger Raptor

Prijs en leveringen?

Je herkent de Ford Ranger Raptor aan zijn bredere billen, want de uit kunststof opgetrokken wielkastbeschermers zijn een flink maatje groter. De modelspecifieke bumpers krijgen extra bescherming zodat ze niet beschadig geraken wanneer deze pick-up van de ene naar de volgende duin springt. Let ook op het stoere grille over de hele breedte van het koetswerk en op de met twee extra koelsleuven getooide motorkap. De aanpassingen zijn minder radiciaal dan bij de Ford Bronco Raptor, toch zal je de gewone versie niet snel verwisselen met deze sportvariant. Het interieur van de Ford Ranger Raptor combineert een heleboel Raptor-badges met oranje designdetails, van de stiksels op de stoelen tot de randen van de ventilatieroosters. De navigatiemodule met verticale display kennen we uit de Ford Mustang Mach-E, maar krijgt op terreingebruik toegespitste tabbladen en functies.

Op de Ford Ranger met dieselmotor zouden we nog tot begin 2023 moeten wachten, maar de Raptor zou het gamma al eind 2022 komen vervoegen. We hebben zelfs een richtprijs: 57.490 euro zonder BTW. Hoewel de Ford Ranger zijn fundamenten deelt met de volgende Volkswagen Amarok, is er geen weet van een op de Raptor gebaseerde R-versie van de Duitse pick-up. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet komt....

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten