Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Honda CR-V: de vijfde generatie

Geschreven door David Leclercq op 14-10-2016

Honda maakt zich klaar om de vijfde generatie van de CR-V te lanceren. Het model komt er eerst in de Verenigde Staten om vervolgens in 2017 de grote oversteek naar Europa te maken.

Het verhaal van de CR-V begon in 1997. Een echt succes, want het voertuig heeft regelmatig de titel van best verkochte SUV wereldwijd binnengehaald. Vandaag maakt Honda zich klaar om de vijfde generatie te lanceren. Die zal eerst gelanceerd worden in Japan en in de Verenigde Staten – het favoriete terrein van het model –, alvorens waarschijnlijk eind 2017 naar ons te komen.

Herkenbaar

Het model is uiteraard meteen te herkennen, meer bepaald langs achter waar we nog altijd lichtblokken terugvinden die doorlopen tot aan het dak. De CR-V ziet er ook stijlvoller uit, daar zijn bredere heupen hem meer uitstraling geven.

Genereuzer, beter geconnecteerd

Het interieur is soberder, maar heeft een moderne en kwaliteitsvolle sfeer, zoals altijd het geval is geweest bij de Japanner. Centraal vinden we uiteraard een geconnecteerde interface met aanraakscherm, die ook evolueert en voortaan compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Wat ruimte betreft belooft Honda nog meer plaats dan bij het huidige model. De koffer is groter en kan nu geopend worden met een zwaai van je voet onder de bumper.

Drukgevoede benzinemotor

De technische specificaties zijn uiteraard nog niet bekend, behalve dan die voor de Amerikaanse markt. Daar zal de CR-V verkocht worden met de 1.5-turbo van de nieuwe Civic, die hier 190 pk zal ontwikkelen. We vermoeden dat er voor Europa dieselversies ontwikkeld zullen worden, wellicht nog steeds beginnend bij de 1.6 i-CTDi (120 of 160 pk). Maar verwacht het model, in het beste geval, niet voor het einde van 2017.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten