Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Honda Jazz: grondige opwaardering

Geschreven door Laurent Norro op 17-08-2017

Honda geeft zijn Jazz een verjongingskuur en maakt hem tegelijk wat sportiever, met een nieuw uitrustingsniveau en een beproefde 1.5-benzinemotor.

Op het salon van Frankfurt in september onthult Honda zijn herwerkte Jazz. Deze facelift halverwege zijn carrière is voor de constructeur de gelegenheid om een nieuw uitrustingsniveau te introduceren, naast een nieuwe motor die de Jazz wat meer dynamisch of zelfs sportief moet maken. We overlopen het even in detail…

Hoger op de ladder

Concreet krijgt de Jazz bumpers met een meer agressieve stijl en licht hertekende koplampen… en dat is het. Het nieuwe uitrustingsniveau Dynamic van zijn kant is enkel verkrijgbaar in combinatie met de nieuwe 1.5 i-VTEC-benzinemotor van 130 pk. Deze versie onderscheidt zich van de rest van het gamma door standaard uit te pakken met een voorspoiler, een diffuser achteraan, zijschorten, een dakspoiler en zwarte zestienduimvelgen. Deze Jazz heeft bovendien recht op een specifieke bekleding, stuur en versnellingspook. Voor de andere modellen duikt een nieuwe koetswerkkleur op: Skyride Blue. Qua uitrusting ten slotte biedt de Jazz standaard een snelheidsregelaar, automatische koplampen, een automatische noodremhulp en stoelverwarming. Dat kon slechter.

Breder aanbod

Naast de 1.3 i-VTEC (102 pk) vinden dus voortaan een 1.5 i-VTEC met 130 pk. Die is standaard gekoppeld aan een manuele versnellingsbak, maar kan als optie worden gecombineerd met een CVT-automaat. Daarmee zou de Jazz volgens Honda slechts 5,4 l/100 km verbruiken op de normcyclus, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 124 g/km. De prijzen voor de vernieuwde Jazz zijn nog niet bekend. Hij zou na het salon van Frankfurt op de markt komen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten