Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Honda NSX Type S: afscheid in 2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 03-08-2021

In 2022 trekt Honda de stekker uit de productie van zijn supercar NSX met de genummerde en tot 350 exemplaren beperkte reeks Type S.

De tweede generatie van de Honda NSX kent duidelijk niet het succes van zijn illustere voorganger. De Japanse autobouwer heeft het lastig om er klanten voor te vinden en verkoopt er nauwelijks enkele honderden per jaar van. Honda – of Acura in de Verenigde Staten – gaat daarom een laatste, genummerde beperkte reeks van 350 exemplaren bouwen van de NSX in de versie Type S om de carrière van de hybride supercar af te sluiten. Dit heel bijzondere model wordt op 12 augustus voorgesteld ter gelegenheid van de Monterey Car Week.

650 pk en meer sportiviteit

Logischerwijze imiteert deze Type S zijn gelijknamige variant van de eerste generatie door een radicaler chassis en meer vermogen te bieden voor betere prestaties en meer dynamiek.

Terwijl de ‘normale’ NSX een gecumuleerd vermogen ontwikkelt van 573 pk uit de combinatie van de centraal achterin geplaatste 3.5-V6 biturbo en drie elektromotoren, zou de Type S dat cijfer naar 650 pk opvoeren volgens bepaalde bronnen. Dat is het minimum om echt een verschil te maken en een antwoord te kunnen bieden op de vaak nog beter bewapende concurrentie. Deze extra cavalerie gaat bovendien gepaard met een herwerkt onderstel voor een levendiger en preciezer rijgedrag. Ook het design evolueert, met nieuwe en specifieke voor- en achterbumpers, een grotere splitter vooraan en een meer uitgewerkte diffuser achteraan.

Honda NSX Type S 2022

>>> Lees ook onze gedetailleerde wegtest van de Honda NSX

350 exemplaren

De Honda NSX Type S zal dus slechts 350 keer worden gemaakt en zal de hele productie van 2022 innemen. De Verenigde Staten, die de grootste afzetmarkt vormen voor de Japanse supercar, hebben recht op 300 van de 350 geplande exemplaren. Om maar te zeggen dat je maar zelden een Honda NSX Type S 2022 zal kruisen buiten de VS. Maar goed, hij is toch al wereldwijd verkrijgbaar, terwijl de Type S-versie van de eerste NSX-generatie nog puur het voorrecht van de Japanse markt was.

Niet de laatste sportwagen

Hoewel het spijtig is dat de carrière van de tweede Honda NSX afgelopen is na 6 jaar – hij is in 2016 voorgesteld als modeljaar 2017 – betekent het einde van de productie nog niet dat Honda/Acura volledig stopt met sportieve modellen. Zo verklaarde Jon Ikeda, CEO van Acura: “Acura is een performance-merk, een bedrijf van liefhebbers, en we zullen blijven vooruit kijken en actief bestuderen hoe de volgende generatie sportwagens eruit zal moeten zien in een geëlektrificeerd tijdperk.”

Honda NSX Type S 2022

Het klopt dat Honda op een keerpunt van zijn autostrategie is gekomen, met meer nadruk op elektrificatie en een koolstofneutrale werking. Die doelstelling heeft de constructeur trouwens ook doen beslissen om zich terug te trekken uit het – nochtans hybride – Formule 1 na seizoen 2021. Bovendien zullen alle nieuwe modellen van het merk vanaf nu steeds een hybride of elektrische versie hebben, naar het voorbeeld van de jongste HR-V.

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten